Dorin Stratulat, principalul suspect în cazul omorului de la Strășeni, a fost extrădat în Republica Moldova

13 octombrie 2022, 18:07 Justiție 318
Poliția, polițist.  Sursa: Replica Media
Nepotul generalului Nicolae Alexei - Dorin Stratulat, principalul suspect în cazul omorului de la Strășeni a fost extrădat în Republica Moldova. Un anunț în acest sens a fost făcut de Poliția Republicii Moldova.

„Dorin Stratulat a fost extrădat pe cale terestră și a ajuns în custodia polițiștilor din Strașeni”, se arată în mesajul Poliției.

Mai devreme, Înalta Curte de Casație și Justiție a României a decis menținerea sentinței penale pronunțate de către Curtea de Apel București prin care nepotul generalului Nicolae Alexei - Dorin Stratulat, principalul suspect în cazul omorului de la Strășeni, să fie extrădat în Republica Moldova.

Învinuitul a fost reținut pe teritoriul României la 24 august 2022, fiind anunțat în căutare internațională de către procurorii din Republica Moldova cu scop de arest și extrădare.

Un tânăr de 29 de ani a fost găsit mort la 10 august, în pădurea din Strășeni, la o zi după ce mama sa a alertat poliția privind dispariția sa. Cadavrul tânărului, fiul unui om de afaceri din raionul Rezina, a fost găsit de persoane străine cu plăgi provocate de gloanțe.

Crima ar fi avut loc în pădurea din satul Zubrești, Strășeni, nu departe de o casă de vacanță ce a aparținut fostului polițist Ion Stratulat. Potrivit informațiilor preliminare, timp de mai multe zileacolo au avut loc mai multe chefuri la care au participat zeci de petrecăreți. În una din ultimele zile, la vilă au rămas doar victima și principalul suspect, alături de 2 fete. Cel mai probabil, între cei doi a intervenit un conflict, iar victima a fost împușcată mortal de 3 ori în cutia toracică.

Ulterior, surse din cadrul Poliției au confirmat pentru portalul Deschide.md că principalul suspect în acest caz este fiul fostului polițist Ion Stratulat care a fost împușcat mortal în centrul capitalei în 2011 și care este fostul ginere al generalului Nicolae Alexei, fost deputat în Primul Parlament și conducător al fostei direcții anti-corupție în perioada 1997-2001.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media