VIDEO/ Ionel Istrati, invitatul special, la Rîbnița, de așa-zisa „Ziuă a Transnistriei”: A cântat de pe pragul Casei de Cultură și s-a declarat încântat să se afle „la o sărbătoare foarte și foarte frumoasă”

4 septembrie 2022, 12:49 Muzică 551
Ionel Istrati, la Casa de Cultură din Rîbnița.  Sursa: captură video/ Zona de Securitate

Interpretul Ionel Istrati a declarat în cadrul unui concert desfășurat la Rîbnița cu ocazia celei de-a 32-a aniversări a autoproclamatei independențe a așa-numitei republici moldovenești nistrene că „Ziua de Naștere a Transnistriei este o sărbătoare, foarte și foarte frumoasă” și că revine „cu drag la patrie”, el fiind originar dintr-o localitate din regiunea separatistă transnistreană care și-a declarat independența față de R. Moldova la 2 septembrie 1992.

„Îmi este foarte plăcut să mă aflu aici, Ziua de Naștere a Transnistriei este o sărbătoare, foarte și foarte frumoasă...Astăzi o să vă cânt cele mai cunoscute piese de dragoste din repertoriul meu”, a declarat Ionel Istrati.

Interpretul a evoluat pe scările Casei de Cultură din oraș sub drapelul regiunii separatiste, roșu-verde-roșu și steagul Federației Ruse.

Îmi place foarte mult aici, eu tot sunt din Transnistria din s. Țîbuleuca raionul Dubăsari, vin mereu cu mare drag la Patrie, ea îmi este foarte dragă,” a mai spus Istrati, scrie Zona de Securitate.

În timpul concertului, interpretul de muzică ușoară a cântat în limba română, rusă și engleză, iar la un moment dat i-a invitat pe spectatori să se încingă într-o „horă moldovenească”.

Prestația artistului poate fi urmărită de la minutul 48:00.


Zona de Securitate mai scrie că recent Ionel Istrati, cunoscut publicului în mod special pentru interpretarea piesei „Eu numai, numai” a lui Alexandru Lozanciuc, a cântat și la Moscova la la principalul post de propagandă al Kremlinului, Atunci cântărețul s-a supărat foc pe jurnaliștii Ziarului NAȚIONAL, care au remarcat „că acesta a mers să distreze rușii a căror armată bombardează și omoară oameni în Ucraina, rupând teritorii dintr-un stat suveran.”

Ionel Istrati a cântat și la Orhei, pe 27 august, de Ziua Independenței Republicii Moldova.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media