Președinta Maia Sandu a conferit distincții de stat mai multor profesori

10 noiembrie 2022, 16:39 Educație 147
Maia Sandu, distincții pentru profesori.  Sursa: presedinte.md

Președinta Maia Sandu, a înmânat distincții de stat unor cadre didactice, din diferite regiuni ale Republicii Moldova. Decretul a fost semnat la data de 5 octombrie, 2022, cu prilejul Zilei Profesorului, iar astăzi, a avut loc ceremonia solemnă.

Profesorii au fost decorați cu distincția „Ordinul de onoare” pentru „muncă prodigioasă în domeniul învățământului, corectitudine și profesionalism, pentru implementarea politicilor educaționale și merite deosebite în educarea tinerei generații”.

Maia Sandu și-a exprimat recunoștința pentru dedicația cu care dascălii își fac munca și a vorbit despre rolul pe care aceștia îl au la educarea unor generații capabile să se descurce într-un viitor greu de imaginat astăzi.

Șefa statului a subliniat că este important ca întreaga societate să înțeleagă valoarea educației și a profesorului și i-a îndemnat pe profesorii premiați să participe la dialogul despre transformarea învățământului pedagogic și despre îmbunătățirea sistemului de motivare a profesorilor.

Amintim că, 30 cadre didactice din toată țara s-au ales cu distincții de stat oferite de președinta țării, Maia Sandu, cu prilejul marcării Zilei internaționale a profesorului, care a fost marcată pe 5 octombrie.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media