LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 239. Membrii Uniunii Europene au convenit asupra unor noi sancțiuni împotriva Iranului / Zelenskiy a aprobat sancțiuni împotriva a 3.600 de cetețeni ruși și firme rusești

20 octombrie 2022, 07:42 Ucraina 248
Război în Ucraina.  Sursa: Replica Media

Ucraina se află în cea de-a 239-a zi de rezistență în fața Rusiei, după ce armata rusă a invadat statul vecin, la 24 februarie, la ordinul președintelui rus Vladimir Putin de a „denazifica și demilitariza” poporul ucrainean.

Cetățenii Ucrainei și președintele Vladimir Zelenskiy au fost desemnați noii laureați ai prestigiosului Premiu Saharov, acordat anual de Parlamentul European pentru realizările în domeniul drepturilor omului.

Statele Unite au impus miercuri noi sancțiuni Rusiei din cauza războiului din Ucraina, vizând o rețea pe care Washingtonul o acuză că achiziționează tehnologii militare și cu dublă utilizare de la producătorii americani și le furnizează rușilor, iar Uniunea Europeană lucrează la noi sancțiuni împotriva Iranului, care ar putea fi anunțate în această săptămână, din cauza folosirii de către Rusia a dronelor iraniene în Ucraina.

Între timp, purtătorul de cuvânt adjunct al Departamentului de Stat al SUA, Vedant Patel, consideră că ordinele președintelui rus Vladimir Putin de a „introduce legea marțială” în teritoriile ocupate temporar ale Ucrainei reprezintă o „tactică disperată” pentru a asigura controlul.

UPDATE 21:35. Moscova a ordonat folosirea a 16,2 miliarde de dolari din principalul său fond suveran pentru a-și acoperi deficitul bugetar, în plină ofensivă militară din Ucraina, care afectează finanțele țării, relatează AFP.

Potrivit Ministerul rus de Finanțe, aceste fonduri vor fi folosite în principal pentru „rambursarea datoriei publice și acordarea de împrumuturi bugetare regiunilor”, dar și pentru plata ajutoarelor sociale cetățenilor ruși.

Un decret în acest sens a fost semnat joi de premierul rus Mihail Mișustin.


UPDATE 20:58. Ministerul rus de Externe a declarat joi că livrările de arme ale Uniunii Europene către Kiev fac ca blocul comunitar să fie parte a conflictului în Ucraina, iar ţările care pompează arme Ucraina sunt „sponsori ai terorismului”, relatează Reuters și Agerpres.

Într-un briefing, purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, a reiterat criticile agresive ale Moscovei la adresa Occidentului pentru că a livrat Ucrainei arme avansate în valoare de miliarde de dolari pentru a ajuta Kievul să se apere împotriva campaniei militare a Rusiei, care a ajuns în a opta lună.

Decizia UE privind crearea unei misiuni de asistenţă militară pentru regimul de la Kiev creşte implicarea UE şi o face să devină parte a conflictului în Ucraina, a subliniat Zaharova, citată de agenţiile oficiale de presă ruse TASS şi RIA Novosti, referindu-se la programul de instruire a militarilor ucraineni.

În acest context, ea a amintit că, în reuniunea lor din 17 octombrie, miniştrii de externe ai UE au anunţat lansarea unei misiuni de instruire a armatei ucrainene, care ar urma să înceapă să fie implementată peste o lună. În decurs de doi ani, această misiune, pentru care Bruxellesul a alocat 107 milioane de euro, ar urma să pregătească personal ucrainean de comandă la diferite niveluri, potrivit TASS.

UPDATE 20:00. Autoritățile instalate de Rusia în regiunea anexată a Ucrainei de Sud, Herson, au declarat că aproximativ 15.000 de persoane au fost „evacuate” în fața unei contraofensive ucrainene, relatează AFP.

„Aproximativ 15.000 de oameni au ascultat recomandarea [de evacuare] a conducerii regiunii Herson”, a declarat un oficial pro-rus, Kirill Stremousov, pe aplicația de mesagerie Telegram.

El a încurajat oamenii să treacă pe malul stâng al Niprului în siguranță și a postat un videoclip cu o coloană de autobuze.

Autoritățile din Herson susținute de Moscova au anunțat miercuri începerea așa-ziselor evacuări, Kievul denunțând măsurile drept „deportări” a civililor săi în Rusia.

UPDATE 19:11. Din 10 octombrie, Rusia a lansat 154 de rachete asupra Ucrainei. Este de aproape 7 ori mai mult decât în ​​prima decadă a lunii. Cu toate acestea, 64% dintre aceste rachete au fost doborâte de apărarea aeriană ucraineană.

Oleksiy Gromov, șeful adjunct al Departamentului Operațional Principal al Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, a declarat acest lucru la un briefing la Centrul Media Militar.

Cel mai adesea, după 10 octombrie, rușii au folosit rachete de croazieră lansate aerian - de 83 de ori. În timp ce în lunile iulie, august și septembrie ocupanții au lansat 43 de astfel de rachete.

UPDATE 18:18. Parlamentul European a convenit joi, 20 octombrie, să nu accepte documentele de călătorie emise de Rusia în zonele pe care le-a ocupat ilegal în Ucraina și Georgia.

Cu 540 de voturi pentru, 6 împotrivă și 36 de abțineri, Parlamentul European a aprobat mandatul pentru negocieri cu Consiliul privind o propunere legislativă referitoare la refuzul de a recunoaște documentele de călătorie emise de Rusia în regiunile ucrainene ocupate și în așa-numitele teritorii separatiste din Georgia, în scopul eliberării unei vize sau la trecerea frontierelor externe ale UE.

Europarlamentarii notează că anexarea de către Rusia a Crimeei și Sevastopol, Donețk, Luhansk, Herson și Zaporojie din Ucraina este ilegală și că UE a condamnat decizia Rusiei de a recunoaște independența așa-numitelor regiuni separatiste Abhazia și Osetia de Sud din Georgia.

Prin urmare, statele membre ale UE și aliații din SEE nu ar trebui să mai accepte documente de călătorie emise de Rusia în aceste regiuni.


UPDATE 17:28. Din 10 octombrie, Rusia a atacat sistemul energetic al Ucrainei cu aproximativ 300 de ori din diferite arme, scrie Hromadske.

Întrucât instalațiile sunt deteriorate, oamenii sunt îndemnați să își reducă consumul de energie electrică. Potrivit autorităților ucrainene, aproximativ 20% din economiile curente de energie electrică ar ajuta în mod critic sistemul energetic al Ucrainei.

Dacă o astfel de reducere nu este suficientă, autoritățile vor introduce restricții forțate.

„Este foarte important ca oamenii să economisească în mod voluntar cât mai mult posibil. În primele zile, a fost de aproximativ 10% — acesta este un rezultat destul de bun, dar cerem să economisim cât mai mult posibil... Ne-am dori ca economiile de energie electrică să fie la nivelul de 20%”, a spus ministrul Infrastructurii.

UPDATE 16:28. Aproape 15.000 de civili din Herson au fost „relocați” de pe malul drept pe malul stâng al râului Nipru, a declarat joi adjunctul șefului regiunii Herson, instalat de Rusia, Kirill Stremousov, transmite agenția rusă de presă TASS.

UPDATE 14:36. Comisia Europeană anunță ieri, 19 octombrie, un nou program de adăposturi de urgență pe perioada iernii pentru Ucraina, în timp ce războiul Rusiei continuă să distrugă infrastructura civilă. În plus, Comisia Europeană va oferi un ajutor umanitar suplimentar de 175 de milioane de euro pentru a-i sprijini pe cei care au cea mai mare nevoie de ajutor în Ucraina și în Republica Moldova, informează un comunicat oficial al Executivului European, citat de Calea Europeană.

„Iarna care se apropie va aduce probabil provocări majore pentru Ucraina și trebuie să fim pregătiți. Prin intermediul rezervei noastre rescEU, o capacitate temporară de adăpost va fi imediat desfășurată în trei regiuni diferite din Ucraina: Rivne, București și Harkov. În plus, UE își sporește finanțarea ajutorului umanitar cu încă 175 de milioane de euro pentru a oferi educație, hrană, acces la apă și protecție împotriva iernii friguroase pentru cei mai vulnerabili. De asemenea, colaborăm prin pregătirea unei căi de aderare a Ucrainei la mecanismul de protecție civilă al UE”, a declarat Comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič.


UPDATE 14:13. Şeful biroului preşedintelui ucrainean, Andriy Yermak, este convins că apartenenţa Ucrainei la NATO va consolida Alianţa. „Ucraina a distrus deja aproape 50% din potențialul principalei amenințări a NATO care este Federația Rusă. Aderarea Ucrainei la NATO va întări cu siguranță Alianța”, a notat Andriy Yermak pe Telegram.

De la începutul războiului, Forțele Armate ale Ucrainei susțin că au neutralizat 66.650 de militari ruși, precum și 2.567 de tancuri, 5.255 de vehicule de luptă blindate, 1.646 de sisteme de artilerie, 269 de avioane, 243 de elicoptere, dar și multe alte echipamente inamice.




UPDATE 13:45. Statele membre ale Uniunii Europene au convenit asupra unor noi măsuri împotriva Iranului în legătură cu furnizarea de drone către Rusia, pe care le folosește împotriva Ucrainei, a anunțat președinția cehă a UE.

„Sancțiuni pentru Iran în timp record! După 3 zile de discuții, ambasadorii UE au convenit asupra unor măsuri împotriva entităților care furnizează drone iraniene care au lovit Ucraina. Procedura scrisă s-a încheiat, sancțiunile intră în vigoare în această după-amiază”, se arată într-o postare pe Twitter a președinției cehe a UE.


UPDATE 12:55. Președintele rus Vladimir Putin folosește energia și foamea ca arme, dar nu a reușit să rupă unitatea Occidentului și nu își va atinge obiectivele de război prin tactici de „pământ pârjolit”, a declarat joi cancelarul german Olaf Scholz, transmite Reuters.

Vorbind în fața parlamentului, Scholz a mai spus că Germania s-a eliberat de dependența de gazul rusesc și că face eforturi pentru a reduce prețurile la energie, dar a avertizat că impunerea de către UE a unui plafon al prețului la gaze riscă să se întoarcă împotriva sa.

Armata rusă a bombardat infrastructura energetică a Ucrainei în ultimele zile, provocând pene de curent și determinând Ucraina să introducă restricții asupra utilizării energiei electrice pentru prima dată de la invazia rusă din februarie.

Rusia a negat că a vizat civili.

„Nu vom permite ca ultima escaladare a Moscovei să rămână fără răspuns … Tacticile de pământ pârjolit nu vor ajuta Rusia să câștige războiul. Ele nu vor face decât să întărească unitatea și hotărârea Ucrainei și a partenerilor săi”, a declarat Scholz în parlament.


UPDATE 12:23. Potrivit administrațiilor militare regionale, 19 civili au fost uciși și alți 23 au fost răniți în Ucraina în ultima zi, 19 octombrie, ca urmare a atacurilor armatei ruse, a transmis, joi, pe Telegram, șeful adjunct al biroului președintelui, Kirilo Timoșenko.

În regiunea Donețk s-au înregistrat 13 morți și 5 răniți, în regiunea Zaporojie – 3 morți și 8 răniți, în regiunea Harkov – doi morți (angajații Serviciului de Stat de Urgență care au fost aruncați în aer de o mină) și 5 răniți, în regiunea Herson – un mort și unul rănit și, iar în regiunea Cernihiv – patru răniți.




UPDATE 11:55. Un nou moment halucinant a avut loc la televiziunile rusești, Ucraina fiind acuzată într-o emisiune că are „deja” o bombă nucleară pe care se pregătește să o detoneze pentru a justifica intrarea Statelor Unite în război.

„Există deja o încărcătură termonucleară în Nikolaev care va fi desemnată pentru a fi folosită într-o provocare”, afirmă unul dintre invitații în emisiunea „Locul de întâlnire” de la televiziunea NTV.

Deși mai puțin cunoscută comparativ cu Rossiya-1 sau Pervîi Kanal, NTV este una dintre cele mai importante televiziuni din Rusia, fiind deținută de Gazprom Media, divizia de mass-media a gigantului energetic rusesc.


UPDATE 10:50. Rachetele rusești au lovit joi o școală din Zaporojia, a anunțat un oficial ucrainean, potrivit CNN. Atacul a avut loc joi dimineață. Rachete rusești au lovit o școală dintr-un sat din regiunea Zaporojia din sud-estul Ucrainei.

„În această dimineață, în jurul orei 7:20 (locală), teroriștii ruși au lansat un atac cu rachete pe teritoriul unei școli din satul Komyshuvakha", a anunțat Kyrylo Tymoshenko, adjunctul șefului Biroului președintelui ucrainean, pe Telegram.

Autoritățile nu știu încă dacă în urma atacului au fost înregistrate victime. „Informațiile despre distrugeri și victime sunt în curs de clarificare", a precizat Tymoshenko.

Satul atacat cu rachete este situat la aproximativ 35 de kilometri sud-est de orașul Zaporojia, aproape de linia de front.


UPDATE 10:20. Israel nu va furniza arme Ucrainei pentru a se apăra împotriva invaziei rusești, a declarat miercuri ministrul Apărării, Benny Gantz, poziție susținută și de liderul opoziției, fostul prim-ministru Banjamin Netanyahu. În schimb, Israelul ar putea furniza sisteme de alarmare aeriană timpurie, care să avertizeze Ucraina împotriva unui atac iminent, sisteme pe care Israel le folosește deja.

Vorbind în fața unui grup de ambasadori UE la o zi după ce Ucraina a anunțat că a cerut oficial Israelului sisteme de apărare aeriană, cum este Iron Dome, Benny Gantz a exclus vânzarea acestor arme.

„Israel sprijină și este de partea Ucrainei, NATO și a Occidentului. Am spus asta în trecut și o repetăm și azi. Israel are o politică de a sprijini Ucraina cu ajutoare umanitare și cu echipamente defensive pentru salvarea vieții”, a declarat Gantz, potrivit Times of Israel.

„Acestea fiind spuse, vreau să subliniez că Israel nu va livra arme Ucrainei, dintr-o serie de considerații operaționale. Vom continua să sprijinim Ucraina în limitele noastre, cum am făcut și până acum”, a mai adăugat el.

UPDATE 09:41. Informațiile militare britanice analizează declarațiile comandantului grupului comun al trupelor ruse din Ucraina, Serghei Surovikin, despre situația din regiunea Herson și ajunge la o concluzie.

În urmă cu două zile, nou-numitul comandant-șef general a declarat presei ruse că s-a dezvoltat o situație „tensionată” în regiunea Herson și a susținut planurile anunțate anterior ale autorităților ocupante de evacuare a populației civile.

Autorii raportului numesc declarația lui Surovikin „foarte neobișnuită”. „Acest lucru indică probabil că autoritățile ruse iau în considerare serios posibilitatea de a-și retrage o parte semnificativă a trupelor lor din zona de la vest de râul Nipru”, scriu ei.

Făcând această presupunere, ei numesc traversarea Niprului o sarcină cheie. Cu toate podurile grav avariate, este probabil ca Rusia să se bazeze foarte mult pe un pod ponton temporar construit lângă Herson, precum și pe punctele de trecere cu pontoane care continuă să funcționeze în mai multe locații.


UPDATE 09:07. Joi seara, o instalație de infrastructură energetică din regiunea Dnepropetrovsk a fost lovită, potrivit șefului administrației militare regionale, Valentin Reznicenko. Potrivit acestuia, sub lovitură a căzut și o întreprindere industrială.

Anterior, oamenii nu au fost răniți, dar există pagube grave.

A doua săptămână, armata rusă atacă infrastructura energetică din Ucraina, provocând pagube semnificative acesteia. Ucraina a introdus restricții privind consumul de energie electrică de joi. Acestea vor funcționa între orele 7:00 și 22:00, a informat Ukrenergo cu o zi înainte.

Primele pene de curent au început la Kiev. În regiunea Sumî, alimentarea cu apă va fi întreruptă pentru o zi, transportul electric și iluminatul stradal nu vor funcționa.

UPDATE 08:46. Liderii celor 27 de țări ale Uniunii Europene urmează să se întâlnească astăzi mai târziu pentru a discuta opțiunile pentru a oferi mai mult sprijin pentru Ucraina, inclusiv echipamente energetice, ajutând la restabilirea alimentării cu energie și finanțarea pe termen lung pentru reconstrucție, scrie The Guardian.

De asemenea, se așteaptă ca liderii să susțină un preț de referință alternativ pentru gazul natural lichefiat și achiziția comună de gaze, după ce au convenit anterior să reducă consumul și să introducă taxe pe profiturile extraordinare în industria energetică.

Cu toate acestea, ei rămân împărțiți în ceea ce privește dacă și cum să limiteze prețurile gazelor pentru a opri inflația ridicată și a preveni recesiunea, după ce Rusia a redus fluxurile de gaze.

În timp ce 15 țări, inclusiv Franța și Polonia, susțin o anumită formă de plafon, ele se confruntă cu o opoziție puternică din partea Germaniei și Țărilor de Jos - respectiv cea mai mare economie și cel mai mare cumpărător de gaze din Europa și un important centru european de comercializare a gazelor.

„Un acord este extrem de puțin probabil... Opiniile par să fie cu adevărat îndepărtate”, a declarat un diplomat UE înalt pentru Reuters înaintea discuțiilor de joi.

UPDATE 08:22. Canada a impus sancțiuni suplimentare împotriva regimului iranian din cauza încălcărilor drepturilor omului.

Din partea Canadei, acesta este al treilea set de sancțiuni împotriva Iranului, impuse pentru încălcări sistematice ale drepturilor omului și „acțiuni care vizează destabilizarea păcii și securității în regiune”.

De această dată, 6 persoane și 4 entități au fost sancționate, despre care guvernul canadian spune că sunt printre cei mai grei infractori, care au participat sau au facilitat abuzuri grave ale drepturilor omului, inclusiv împotriva femeilor iraniene, și au difuzat propagandă pentru a justifica represiunea și persecuția cetățenilor de către regimul din Iran.


UPDATE 08:00. Un baraj de atacuri rusești cu rachete și drone a distrus centrale electrice în toată Ucraina, chiar înainte de începerea iernii.

Aproape o treime din centralele Ucrainei au fost distruse de atacurile rusești, a declarat președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy.

Kiril Timoșenko, șeful adjunct al biroului prezidențial, a declarat că infrastructura energetică și sursele de energie sunt avariate, descriind situația din țară ca fiind critică.

„Regiunile noastre sunt dependente una de cealaltă... este necesar ca întreaga țară să se pregătească pentru întreruperi de electricitate, apă și încălzire”, a declarat el la televiziunea ucraineană la începutul săptămânii.

Ucraina va începe de joi să restricţioneze furnizarea de energie electrică pe tot teritoriul ţării, a anunţat Kirilo Timoşenko.

„Între 7 a.m. şi 11 p.m. este necesar să minimizăm utilizarea de curent (...) dacă nu se va face aşa, trebuie să fiţi pregătiţi pentru întreruperi temporare ale alimentării”, a scris Timoşenko într-un mesaj pe Telegram.

UPDATE 07:45. Uniunea Europeană lucrează la noi sancțiuni împotriva Iranului, care ar putea fi anunțate în această săptămână, din cauza folosirii de către Rusia a dronelor iraniene în Ucraina, a declarat un diplomat european pentru CNN.

Departamentul de Stat a declarat că SUA ar „saluta” sancțiunile UE împotriva Iranului pentru furnizarea de drone către Rusia pentru invazia sa în Ucraina.

Oficialii iranieni neagă rapoartele care susțin că țara trimite arme, inclusiv drone militare, Rusiei pentru războiul din Ucraina, calificându-le drept „neadevărate”, potrivit CNN.


UPDATE 07:15. Ordinele președintelui rus Vladimir Putin de a „introduce legea marțială” în teritoriile ocupate temporar ale Ucrainei reprezintă o „tactică disperată” pentru a asigura controlul, a declarat de purtătorul de cuvânt adjunct al Departamentului de Stat al SUA, Vedant Patel, într-un briefing, citează CNN.

„Nu ar trebui să fie surprinzător pentru nimeni că Rusia recurge la tactici disperate pentru a încerca să stabilească controlul în aceste zone”, a spus Patel.

Totodată, el a subliniat că adevărul este că Rusia nu este necesară în aceste regiuni, iar oamenii din Ucraina resping invazia ilegală a Federației Ruse și confiscarea în forță a teritoriului ucrainean.

Patel a subliniat că „indiferent ce spune și face Kremlinul, indiferent ce încearcă să introducă prin „decrete” pe hârtie sau în orice alt mod, Crimeea, Donețk, Herson, Lugansk și Zaporizhzhia sunt teritoriul suveran al Ucrainei”.

Acesta a mai spus că Federația Rusă nu are niciun drept sau jurisdicție asupra acestor teritorii, menționând că Rusia, cu acțiunile sale ilegale, a încălcat grav suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, precum și Carta ONU.


UPDATE 07:05. Statele Unite ale Americii au impus miercuri noi sancțiuni Rusiei din cauza războiului din Ucraina, vizând o rețea pe care Washingtonul o acuză că achiziționează tehnologii militare și cu dublă utilizare de la producătorii americani și le furnizează rușilor, potrivit Reuters.

Trezoreriei SUA a declarat că a impus sancțiuni împotriva cetățeanului rus Yury Yuryevich Orekhov, pe care l-a acuzat că este un agent de achiziții, și împotriva a două dintre companiile sale - Nord-Deutsche Industrieanlagenbau GmbH și Opus Energy Trading LLC.

Secretarul adjunct al Trezoreriei, Wally Adeyemo, a declarat că sancțiunile și controalele la export impuse de o coaliție largă de aliați au făcut ca Rusia să se lupte din ce în ce mai mult pentru a-și asigura "inputurile și tehnologiile" pentru războiul său.


Replica Media transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai, 24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie, 2 iunie, 3 iunie, 4 iunie, 5 iunie, 6 iunie, 7 iunie, 8 iunie, 9 iunie, 10 iunie, 11 iunie, 12 iunie, 13 iunie, 14 iunie, 15 iunie, 16 iunie, 17 iunie, 18 iunie, 19 iunie, 20 iunie, 21 iunie, 22 iunie, 23 iunie, 24 iunie, 25 iunie, 26 iunie, 27 iunie, 28 iunie, 29 iunie, 30 iunie, 1 iulie, 2 iulie, 3 iulie, 4 iulie, 5 iulie, 6 iulie, 7 iulie, 8 iulie, 9 iulie, 10 iulie, 11 iulie, 12 iulie, 13 iulie, 14 iulie, 15 iulie, 16 iulie, 17 iulie, 18 iulie, 19 iulie, 20 iulie, 21 iulie, 22 iulie, 23 iulie, 24 iulie, 25 iulie, 26 iulie, 27 iulie, 28 iulie, 29 iulie, 30 iulie, 31 iulie, 1 august, 2 august, 3 august, 4 august, 5 august, 6 august, 7 august, 8 august, 9 august, 10 august, 11 august, 12 august, 13 august, 14 august, 15 august, 16 august, 17 august, 18 august, 19 august, 20 august, 21 august, 22 august, 23 august, 24 august, 25 august, 26 august, 27 august, 28 august, 29 august, 30 august, 31 august, 1 septembrie, 2 septembrie, 3 septembrie, 4 septembrie, 5 septembrie, 6 septembrie, 7 septembrie, 8 septembrie, 9 septembrie, 10 septembrie, 11 septembrie, 12 septembrie, 13 septembrie, 14 septembrie, 15 septembrie, 16 septembrie, 17 septembrie, 18 septembrie, 19 septembrie, 20 septembrie, 21 septembrie, 22 septembrie, 23 septembrie, 24 septembrie, 25 septembrie, 26 septembrie, 27 septembrie, 28 septembrie, 29 septembrie, 30 septembrie, 1 octombrie, 2 octombrie, 3 octombrie, 4 octombrie, 5 octombrie, 6 octombrie, 7 octombrie, 8 octombrie, 9 octombrie, 10 octombrie, 11 octombrie, 12 octombrie, 13 octombrie, 14 octombrie, 15 octombrie, 16 octombrie, 17 octombrie, 18 octombrie și 19 octombrie.


IMPORTANT!!! Este un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media