ANI s-a autosesizat în cazul apartamentului de lux scos la vânzare cu circa 6,5 milioane de lei de familia judecătoarei Lilia Lupașco

21 septembrie 2022, 14:06 Justiție 2348
Apartamentul de lux, cu vedere la parc, scos la vânzare de familia unei judecătoare.  Sursa: zdg.md

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) anunță că s-a autosesizat în urma anchetei publicate de Ziarul de Gardă în cazul apartamentului de lux, situat într-un cartier select din capitală, în regiunea parcului Valea Morilor, ce a fost scos la vânzare de familia judecătoarei Lilia Lupașco de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

„Urmare relevanței informațiilor conținute în articol, în temeiul prevederilor Legii nr. 132/2016 cu privire la Autoritatea Națională de Integritate și a Legii nr. 133/2016 privind declararea averii și a intereselor personale, la 20 septembrie 2022 ANI s-a autosesizat din oficiu în privința judecătorului vizat în materialul jurnalistic pentru verificarea prealabilă în vederea adoptării deciziei prin prisma existenței bănuielii rezonabile inițierii procedurii de control a averii si intereselor personale”, se menționează într-un comunicat emis de ANI.

Amintim că, Lilia Lupașco, judecătoare la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, și soțul ei, de meserie jurist, și-au scos la vânzare un apartament de lux, situat într-un cartier select din capitală, în regiunea parcului Valea Morilor, pentru care cer circa 6,5 milioane de lei, scrie Ziarul de Gardă.

În anunțul însoțit de mai multe fotografii care arată luxul în care locuiește familia judecătoarei, este indicat că apartamentul cu vedere spre parcul și lacul Valea Morilor are o suprafață de 170 de metri pătrați. Un imobil cu o asemenea suprafață lipsește însă din declarațiile de avere și interese ale magistratei. Imobilul scos la vânzare este compus din două apartamente comasate, unul din care procurat, în acte, de părinții magistratei.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media