VIDEO/ „Demagogii, minciuni și falsuri”: Litvinenco, despre moțiunea simplă asupra politicilor ministerului ce urmează a fi dezbătută în plen

24 noiembrie 2022, 11:44 Politică 81
Sergiu Litvinenco, ministrul Justiției.  Sursa: Replica Media

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a calificat textul moțiunii simple asupra politicilor Ministrului Justiției drept „demagogii, minciuni și falsuri”, adăugând că nu este una argumentată. Totodată, membrul Guvernului s-a arătat încrezut că moțiunea nu va trece, adăugând că opoziția „a degradat considerabil”.

„Nu este justificată (n.red. moțiunea simplă). Acum a dezbătut-o în Comisia juridică, numiri și imunități. Am comparat textul moțiunii pe care au depus-o socialiștii în octombrie 2021 și moțiunea pe care au depus-o săptămâna trecută - concluzia mea este că au degradat considerabil. Și atunci am spus că moțiunea este slab pregătită, fără nicio referință la vreo politică în domeniul justiției care nu ar fi realizată sau nu a fost realizată corespunzător. Sunt doar demagogii, minciuni și falsuri, probabil pentru a-i mai arăta odată pe socialiști la televiziunile lor - nu știu dacă le mai au, pentru că înțeleg că ȘOR le-a luat cu japca pe toate”, ne-a comunicat membrul Guvernului înainte de a fi dezbătută moțiunea simplă pe numele său.

Amintim că, la ședința plenară din 17 noiembrie, BCS a depus o moțiune simplă pe politicile Ministerului Justiției. Aceasta este a doua moțiunea simplă inițiată de fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) asupra politicilor Ministerului Justiției.

Prima moțiune simplă a fost depusă în octombrie 2021, însă nu a fost susținută de Parlament, adunând 28 de voturi „pentru” și 53 „împotrivă”.
Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media