Bașcana Găgăuziei Irina Vlah, întrevedere cu primarul de Iași Mihai Chirica: „Vrem să învățăm de la Dvs să convingem companiile industriale mari să investească în viitorul nostru”

15 iulie 2021, 16:29 Politică 82
Mihai Chirica și Irina Vlah.  Sursa: Irina Vlah/Facebook
Irina Vlah a avut o întrevedere cu primarul municipiului Iași, România, Mihai Chirica, anunță guvernatoarea Găgăuziei într-o postare pe Facebook. Potrivit bașcanei, discuția s-a axat pe schimbul de experiență în atragerea investițiilor în industrializarea economiei și dezvoltarea sectorului IT, precum și pe elaborarea și implementarea proiectelor cu finanțare din fondurile Uniunii Europene.

„Ne impresionează evoluția industriei și dezvoltarea sectorului IT în Iași. Azi Iași este un oraș modern și o platformă, pe care se elaborează și se produc tehnologiile zilei de mâine. Vrem să învățăm de la Dvs să convingem companiile industriale mari să investească în viitorul nostru. Vrem să învățăm de la Dvs să creăm, la noi acasă, oportunutăți economice și financiare pentru tinerii noștri. De asemenea, vrem să învățăm să elaborăm proiecte, care pot obține finanțare europeană - și Dvs aveți aceaste experiențe. Pentru a crea o economie modernă avem nevoie de specialiști calificați, de asta investim în educație, inclusiv în cea profesionistă. Vă mulțumim pentru deschiderea de a ne ajuta”, a menționat Irina Vlah în cadrul discuției.

Bașcana Găgăuziei a invitat primarul municipului Iași Mihai Chirica să viziteze Autonomia și să participe la forumul Invest Găgăuzia 2021.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media