Vinuri moldovenești cu aur la Mundus Vini

11 martie 2021, 10:19 Vinurile Moldovei 6
Mundus Vini.  Sursa: www.mundusvini.com

Una dintre cele mai prestigioase competiții de vinuri din lume – Mundus Vini – a organizat, în perioada 23 – 28 februarie 2021, degustarea de primăvară. Rezultatele oficiale nu au fost încă publicate pe site-ul competiției, dar fiecare concurent a primit individual scorul pe mail. Până la sistematizarea datelor, iată câteva din anunțurile făcute de vinăriile moldovenești.

Purcari a luat titlul de „Best producer of Moldova”, cu o suită de medalii de aur și argint. Patima mea – spumantele – au fost foarte bine punctate de jurați: aur pentru Cuvee de Purcari Alb Brut, cel Extra Brut, dar și spumantul din soiul autohton Feteasca Albă (cu aur deja 2 ani la rând). Cuvee de Purcari Alb Brut a luat și titlul „Best of show white” – adică cel mai sus punctat vin alb printre cele înscrise din Moldova.


De aur s-au mai învrednicit Sauvignon Blanc 2020 de Purcari și Malbec 2018 de Purcari.

La roșii, avem o surpriză: Suvorov Vin a luat cel mai înalt scor pentru un Cabernet Sauvignon din roada 2019, pe care recunosc nici nu l-am testat. Aceeași companie a mai luat aur pentru un Kazayak Malbec 2019.


O altă pasiune de-a mea, cele trei vinuri iconice de la micii producători: Roșu Împărat 2018 (MinisTerrios), Metafora Alta 2018 (Gogu Winery) și Bad Boys 2018 (Carpe Diem), toate au luat binemeritat aur.


Carpe Diem sau Casa Vinicolă Luca a mai bifat mențiunea „Best of show noble sweet” pentru Viorica 2019 late harvest, un vin care deocamdată nu a fost încă lansat pe piață.


La spumante, Cricova a luat aur cu brutul de bază, dar și cu Pinot Meunier.


Vinul pe care recent îl lăudam în VinulMeu, Divus Cabernet Sauvignon, Merlot, Saperavi 2018, a luat aur.


În lista curiozităților înscriem roze-ul din noua gama select (70-80 lei) de la Chateau Vartely.


Și Mileștii Mici și-a tras un aur cu Negre de Mileștii Mici 2011.


Un aur a plecat și la producătorul Kvint din stânga Nistrului.
Cristian
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmareste-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informatii de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media