Încă un primar se declară „intimidat” de socialistul Vasile Bolea: „Credeți că așa veți strânge mai multe voturi la 11 iulie?”

7 iunie 2021, 18:11 Politică 140
Nicolae Tudorean.  Sursa: CALM

Primarul satului Feștelița, raionul Ștefan Vodă, Nicolae Tudoreanu, denunță „intimidări” din partea deputatului PSRM, Vasile Bolea. Acesta spune că pe numele său au fost întocmite trei interpelări, semnate de Vasile Bolea, care a cerut poliției să verifice modul în care primăria Feștelița a cheltuit banii, pentru reparația casei de cultură, a unui monument, dar și a filialei Școlii de Arte din Feștelița. Întâmplător sau nu, cazul primarului Tudoreanu amintește de cazul primarului satului Cupcui, raionul Leova, în care tot socialistul Vasile Bolea, a cerut poliției să verifice presupuse „abuzuri” comise de acesta.

Într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, Nicolae Tudoreanu a scris că inițial nu a luat în serios informațiile, precum că deputatul PSRM Vasile Bolea a făcut interpelări poliției să verifice unele finanțări, ale unor lucrări executate în Primării din diverse surse în anul 2020.

„Azi dimineața mă trezesc cu trei asemenea interpelări. Precum că, la informațiile parvenite de la cetățenii din satul Feștelița, deputatul solicită verificarea modului în care a fost cheltuită suma de 447,0 mii lei, alocați dintr-un Fond de Rezervă (fără să se precizeze care anume), pentru reparația casei de cultură din satul Feștelița, iar la casa de cultură acoperișul curge, mobilierul este în stare proastă. Deasemenea, se solicită verificarea cheltuirii sumei de 25 de mii lei, alocate de Consilul Raional, pentru reparația Monumentului Eroilor căzuți în cel de-al II-lea Război Mondial, precum și suma de 150 de mii lei, alocate prin Legea Bugetului de Stat 2020, pentru reparația clădirii filialei Școlii de Arte din Feștelița”, a scris Tudoreanu.

În context, primarul de Feștelița l-a invitat pe deputat să viziteze personal obiectivele menționate în interpelări:

„Poate și să organizați întâlniri cu alegătorii în casa de cultură, renovată cu bani europeni încă în anul 2009, acoperișul nu curge, iar sala de spectacole cu 450 locuri, cât și spațiile adiacente sunt în stare excelentă după 12 ani de la renovare și dotare. În 2020 niciun leu de nicăieri nu au fost alocați pentru Casa de Cultură. Referitor la cei 25 de mii lei, alocați pentru renovarea monumentului, vreau să vă informezi că Primaria Feștelița a mai adăugat 15 mii și a pavat curtea monumentului. Iar clădirea filialei Școlii de Arte arată ca o bijuterie în aer liber”, a scris primarul.

În continuare, Tudoreanu s-a arătat nedumerit de interpelările înaintate de Vasile Bolea, pe care le-a calificat drept intimidări.

„La ce bun aceste intimidări? Eu nu candidez la funcția de Deputat. Vreau să văd (dacă sigur e adevărat că la cererea unor cetățeni din satul Feștelița) cetățenii din Feștelița, la care le-a curs apă de ploaie în cap, asistând la spectacole și activități culturale, sau li s-a rupt scaunul pe care au stat. (...) Nu mă sperie asemenea lucruri, dar oare un deputat care mai vrea deputat nu crede Instituțiile Statului cu competențe în domeniul controlului cheltuielilor publice? Chiar credeți că prin intimidări veți strânge mai multe voturi la 11 iulie?”, a spus Nicolae Tudoreanu.

Deputatul PSRM, Vasile Bolea, nu a răspuns la telefon pentru a comenta declarațiile primarului de Feștelița.

Nicolae Tudorean a fost ales primar al localității Feștelița, pe listele Partidului Democrat, la alegerile locale din 20 octombrie 2019.

Amintim că săptămâna trecută, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a declarat că mai mulți primari ar fi intimidați de poliție, la indicația PSRM. Parlamentarul a publicat o interpelare a semnată de socialistul Vasile Bolea, care a solicitat organelor de drept să investigheze „administrarea defectuoasă a bugetului local” a primăriei satului Cupcui, din raionul Leova.

Litvinenco, jurist de profesie, a precizat că poliția nu ar avea competențe de a efectua verificări la administrațiile publice locale.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media