ULTIMA ORĂ/ 60 de milioane de euro pentru gestionarea crizei gazelor din țară: Acordul dintre Comisia Europeană și Republica Moldova, semnat la Bruxelles

15 decembrie 2021, 14:31 Economie 234
Semnarea Acordului dintre Comisia Europeană și Republica Moldova.  Sursa: Siegfried Muresan

Acordul dintre Comisia Europeană și Republica Moldova prin care Republica Moldova primește 60 de milioane de euro sprijin pentru a face față crizei gazelor a fost semnat astăzi, 15 decembrie, la Bruxelles.

„Nicu Popescu și Oliver Varhelyi semnând Acordul de sprijin al UE de 60 de milioane de euro pentru R. Moldova, pentru a acoperi costurile pentru grupurile vulnerabile cauzate de recenta criză a gazelor. L-am dezvoltat în timp record! Onorată că amebele președinte Maia Sandu și Ursula von der Leyen au asistat la ceremonie”, a scris pe pagina sa de Twitter directoarea generală adjunctă pentru Politica de Vecinătate și Negocierile de Extindere la Comisia Europeană, Katarína Mathernová.

Acordul prevede acordare unui grant în valoare de 60 milioane euro pentru gestionarea crizei din sectorul energetic. Mijloacele financiare vor fi debursate anul curent, într-o singură tranșă.

Scopul principal al suportului respectiv este atenuarea impactului socio-economic urmare a creșterii prețurilor la gazele naturale, sporirea capacității Guvernului de a furniza servicii personalizate grupurilor vulnerabile, precum și redresarea socio-economică pe termen lung, securitatea energetică și tranziția energetică în Republica Moldova.

La 27 octombrie, Comisia Europeană a mai acordat un sprijin financiar de 60 de milioane de euro Republicii Moldova pentru a putea face față problemei aprovizionării cu gaze.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media