Telegram a doborât recordul de utilizatori, după căderea de luni a Facebook, WhatsApp și Instagram

6 octombrie 2021, 08:54 IT 129
Telegram.  Sursa: NextPit

Mesageria securizată Telegram a înregistrat peste 70 de milioane de noi utilizatori, în urma întreruperii masive care a afectat aplicațiile concurentului său Facebook, a anunțat marți fondatorul său, miliardarul rus Pavel Durov, 36 de ani, informează AFP, citată de HotNews.ro.

„Am primit cu bine peste 70 de milioane de utilizatori de pe alte platforme într-o singură zi”, a spus Durov pe contul său Telegram, referindu-se la „o creștere record a numărului de înregistrări”.

„Sunt mândru de echipa noastră care a reușit această creștere fără precedent, deoarece Telegram a continuat să funcționeze fără probleme pentru majoritatea utilizatorilor noștri”, a continuat miliardarul în vârstă de 36 de ani.Profitând de această cădere, mesageria Telegram a ajuns luni de pe locul 56 pe locul 5 printre cele mai descărcate aplicații gratuite din Statele Unite, potrivit firmei specializate SensorTower.

Alte rețele concurente, cum ar fi Twitter, au avut, de asemenea, un aflux de utilizatori.

„Aș dori să spun următoarele noilor noștri utilizatori: bine ați venit la Telegram, cel mai mare sistem de mesagerie independent din lume. Nu vă vom dezamăgi cum o vor face alții”, a spus Durov marți.

Fondată în 2013 de frații Pavel și Nikolai Durov, foști creatori ai foarte popularei rețele sociale rusești VKontakte, Telegram susține că securitatea este prioritatea sa și refuză, în general, să colaboreze cu autoritățile, ceea ce i-a adus încercări de blocare în unele țări, în special în Rusia.

În ianuarie 2021, Telegram se bucurase deja că a câștigat 25 de milioane de utilizatori după anunțarea de către WhatsApp a unei mai mari partajări a datelor sale cu compania-mamă Facebook.
Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media