Dosarul fostei Direcții 5: Procurorii au cerut arestul celor șase polițiști, implicați în fabricarea dosarului de viol al lui Petic

6 octombrie 2021, 18:51 Justiție 313
Imagini de pe camera ascunsă, în dosarul de viol fabricat pentru Gheorghe Petic.  Sursa: captură video

Procurorii PCCOCS au depus demersurile de arestare a celor șase foști și actuali ofițeri ai MAI, reținuți în dosarul fostei Direcții nr. 5, bănuiți de fabricarea dosarului de viol al lui Gheorghe Petic. Anunțul a fost făcut de serviciul de presă al PCCOCS, miercuri, 6 octombrie, la o zi după arestul celor șase suspecți.

Potrivit PCCOCS, urmează ca instanța să stabilească ora examinării demersurilor.

În cazul în care vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă pedeapsă penală cu închisoare de la 3 la 8 ani. De asemenea, legea prevede privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Cei șase foști și actuali angajați ai MAI, inclusiv fostul șef adjunct al SPIA, Vadim Mînzărari, care au fost reținuți marți dimineața, 5 octombrie 2021 în urma unor percheziții, sunt suspectați de fabricarea dosarului de viol în care a figurat fostul angajat al Poliției de Frontieră, Gheorghe Petic.

Aceștia au fost reținuți în dimineața zilei de 5 octombrie 2021, după ce procurorii, ofițerii Serviciului Informații și Securitate (SIS) și ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI, au descins cu percheziții la domiciliul unor foști ofițeri din cadrul Direcției Operațiuni Speciale a INI, dar și la domiciliul fostului șef adjunct al SPIA, Vadim Mînzărari.

Potrivit procurorilor, cei șase foști angajați ai Ministerului Afacerilor Interne „au aderat la organizația criminală condusă de Vladimir Plahotniuc, recunoscut vinovat, prin Declarația cu privire la recunoaşterea caracterului captiv al statului, de control ilegal şi anticonstituţional exercitat asupra instituțiilor publice”, se arată într-un comunicat emis de PCCOCS.

Astfel, în 2018, aceștia și-au folosit situația de serviciu și au înscenat infracțiunea de comitere a violului de către Gheorghe Petic. În acest scop, pe lângă abuz de serviciu, aceștia au comis și încălcarea inviolabilității vieții personale, au organizat depunerea de către așa-zisa „victimă” a plângerii false și au determinat-o să facă declarații mincinoase.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media