DOC/ Ziua Naţională a Vinului a fost anulată din cauza COVID-19. Decizia, emisă de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare

14 septembrie 2021, 17:41 Vinurile Moldovei 440
Ziua Naţională a Vinului .  Sursa: shopro.bades2021.com

Ziua Naţională a Vinului, care are loc anual, în primul weekend din luna octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău (PMAN), dar și la vinăriile din țară, a fost anulată. Anunțul a fost făcut de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), pe pagina oficială de Facebook.

„Stimaţi reprezentanţi ai sectorului vitivinicol, susţinători şi promotori ai vinului moldovenesc,vă aducem la cunoştinţă că, în contextul pandemic, întru prevenirea răspândirii infecţiei Covid-19 (SARS-COV-2), toate evenimentele publice, festive, vor fi anulate, inclusiv Ziua Naţională a Vinului. Ziua Naţională a Vinului e mai mult decât un eveniment, şi chiar dacă nu ne întâlnim anul acesta în PMAN, vă suntem aproape, cinstind tradiţiile moldoveneşti, mândri de produsul care ne duce faima în toată lumea – vinul şi brandul de ţară Wine of Moldova! Aveţi grijă de voi şi de cei dragi”, se arată în anunțul oficial al reprezentanților ONVV.

Solicitarea privind anularea evenimentului a venit din partea prim-ministrei Natalia Gavrilița, în contextul situației epidemiologice din țară.Ziua Naţională a Vinului s-a desfăşurat pentru prima dată în anul 2002. În 2020, din cauza situației pandemice din țară, au avut loc mai multe evenimente în mediul online cu sloganul „Eu deVIN sărbătoare”.

Ministerul Sănătății (MSMPS) a stabilit alerta cu Cod Roșu pentru toate teritoriile administrative cu excepția raioanelor Dubăsari și Rîșcani unde a fost stabilită alerta cu Cod Portocaliu. Decizia a fost aprobată astăzi, 14 septembrie 2021, după ce incidența cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 a crescut cu peste 40% în ultimele 7 zile, iar numărul de decese s-a dublat față de săptămâna precedentă.
Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media