Lituanienii au strâns 5 milioane de euro ca să cumpere o dronă Bayraktar pentru Forțele Armate ale Ucrainei

29 mai 2022, 16:01 Ucraina 545
Bayraktar.  Sursa: Aerotime

Lituanienii au strâns 5 milioane de euro ca să cumpere o dronă Bayraktar pentru Forțele Armate ale Ucrainei. Suma a fost strânsă în mai puțin de 4 zile, printr-o ințiativă de crowdfunding.

Anunțul a fost făcut de Guvernul Lituaniei într-o postare pe Twitter.

Ambasadorul Ucrainei în Lituania a declarat că este pentru prima dată în istorie când oamenii strâng bani pentru a cumpăra o dronă Bayraktar, scrie Hromadske.

„Este fără precedent, este de necrezut”, a spus el.

Reuters a intervievat și un cetățean lituanian care a donat Ucrainei bani pentru o dronă.

„Înainte de începerea acestui război, niciunul dintre noi nu credea că vom cumpăra arme. Dar acum e normal. Trebuie făcut ceva pentru a face lumea un loc mai bun. De ceva vreme fac donații pentru achiziționarea de arme pentru Ucraina. Și o voi face până când va câștiga”, a spus o femeie pe nume Agne Belitskaite.

Banii urmează să fie tranferați către Ministerul Apărării lituanian, ai cărui reprezentanți vor zbura în Turcia săptămâna viitoare pentru a semna un acord de cumpărare a unei drone.

Reuters raportează că în ultimii ani, Ucraina a achiziționat peste 20 de drone de atac turcești Bayraktar și a primit încă 16 în martie.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media