LIVE/ Reuniunea Consiliului European, la Bruxelles, unde vor fi examinate cererile de aderare la UE ale Ucrainei, Republicii Moldova şi Georgiei

23 iunie 2022, 10:06 Externe 72
Consiliul European, UE.  Sursa: POOL

În aceste momente, liderii UE se întrunesc la Bruxelles la reuniunea Consiliului European, unde vor examina cererile de aderare la Uniunea Europeană ale Ucrainei, Republicii Moldova şi Georgiei, precum și cele mai recente evoluții în legătură cu războiul Rusiei împotriva Ucrainei, inclusiv despre impactul acestuia asupra crizei mondiale a securității alimentare.

10:52 - Prim-ministra Suediei Magdalena Andersson.

10:38 - Ceremonia de bun venit.

10:33 - Președinta Parlamentului European Roberta Metsola.

10:31 - Prim-ministrul Greciei Kyriakos Mitsotakis.

10:28 - Prim-ministra Estoniei Kaja Kallas.

10:27 - Cancelarul federal al Germaniei Olaf Scholz.

10:23 - Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate Josep Borrell.

10:22 - Prim-ministrul Irlandei Micheál Martin.

10:19 - Președintele Consiliului European Charles Michel.

„Este un moment decisiv pentru UE, este de asemenea o alegere geopolitică pe care o vom lua astăzi și sunt convins că astăzi noi vom acorda statutul de candidat pentru Ucraina și Moldova și ne vom exprima o perspectivă europeană puternică și clară pentru Ucraina, Moldova și Georgia.

Este un moment important pentru că există o voință politică puternică de a re-energiza procesul cu Balcanii de Vest”, a declarat Charles Michel.

10:16 - Prim-ministrul Belgiei Alexander de Croo.

10:12 - Președintele Muntenegru Milo Djukanovic.

10:10 - Prim-ministrul Albaniei Edi Rama.

10:01 - Salt la vorbitorPreședintele Serbiei Aleksandar Vucic.

09:31 - Președintele Kosovo* (* Această desemnare nu aduce atingere pozițiilor privind statutul și este în conformitate cu UNSCR 1244 și cu Avizul CIJ privind Declarația de independență a Kosovo.) Vjosa Osmani-Sadriu.

Urmăriți Live reuniunea Consiliului European:


Liderii din UE și din Balcanii de Vest se întrunesc pe 23 și 24 iunie, la Bruxelles, la Consiliul European. Agenda reuniunii Consiliului European include o dezbatere strategică privind definirea relaţiilor Uniunii Europene cu partenerii apropiaţi din Europa, situaţia din Ucraina, din perspectiva evoluţiilor de securitate şi a sprijinului acordat de Uniunea Europeană pe multiple planuri, cererile de aderare la Uniunea Europeană ale Ucrainei, Republicii Moldova şi Georgiei, în contextul publicării, la 17 iunie, a Opiniilor Comisiei Europene, precum şi rezultatele Conferinţei privind viitorul Europei şi etapele următoare.
Anastasia
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media