VIDEO/ Joe Biden a semnat legea „Lend-lease”, care va accelera ajutorul militar pentru Ucraina

10 mai 2022, 09:09 SUA 253
Joe Biden, Casa Albă.  Sursa: Doug Mills / Pool via Getty Images

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a semnat luni, 9 mai, legea care permite accelerarea trimiterii de echipamente militare Ucrainei, transmite agenția de presă română Agerpres. În acest fel, liderul de la Casa Albă a reactivat un dispozitiv care datează din cel de-al Doilea Război Mondial.

„Ucrainenii luptă pentru viața lor în fiecare zi”, a spus el în Biroul Oval, în fața jurnaliștilor, adăugând: „Această luptă este costisitoare, dar cedarea în fața agresiunii ar fi și mai costisitoare”.

„Ukraine Democracy Defense Lend-Lease Act of 2022” se „bazează pe un program al celui de-al Doilea Război Mondial, menit să ajute Europa să reziste lui Hitler” și „a fost susținut de aproape toți membrii Congresului american”, cu excepția celor 10 case aleși ai Camerei Reprezentanților care au votat împotrivă, a remarcat Casa Albă.

Executivul american subliniază de asemenea că textul a fost adoptat, în timp ce Rusia a marcat luni aniversarea victoriei din 1945 asupra Germaniei naziste.


De la începutul invaziei ruse din 24 februarie, administrația Biden a oferit un ajutor militar de aproximativ 3,8 miliarde de dolari Kievului. Tranșa precedentă anunțată a fost de 800 de milioane.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media