DOC/ Mircea Snegur, scrisoare către Maia Sandu: „Vă îndemn să revedeți intenția de a lichida Universitatea de Stat din Tiraspol”

29 iunie 2022, 15:06 Politică 4782
Primul președinte al R. Moldova, Mircea Snegur.  Sursa: tribuna.md

Primul președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, a venit cu un apel către șefa statului Maia Sandu, prin care îi solicită să revadă decizia Ministerului Educației și Cercetării (MEC) care a dispus reorganizarea universităților și respectiv absorbția Universității de Stat din Tirspol de către Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău.

Potrivit primului președinte al R. Moldova, „a distruge prima instituție de învățământ superior din țară este o lipsă de respect față de istoria neamului nostru, în contextul în care colectivul acestei universități, lăsând în Tiraspol familii și copii, fiind cazați într-un cămin și reconstruind „din cenușă” universitatea, a dat dovadă de devotament și demnitate față de politica R. Moldova, fiind decorată în 2010 cu ordinul „Credință Patriei” clasa I.”


  Ministerul Educației și Cercetării, a anunțat, la 27 iunie, despre procesul de reorganizare a instituțiilor de învățământ superior, care va avea loc între perioada de absolvire a studiilor și începutul noului an de studii.

   Potrivit ministerului de resort, „admiterea la studii superioare se va desfășura doar în instituțiile reorganizate, iar transferul studenților se va finaliza până la începutul noului an de studii.”

   Alina
   publicat de:
   Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
    

   Discuțiile Replica Media