Percheziții la un fost procuror-șef al Procuraturii raionului Hîncești, bănuit de îmbogățire ilicită: Înscrisuri de ciornă, facturi fiscale și contracte de vânzare a unor bunuri imobile, ridicate de PA

30 iunie 2022, 14:17 Justiție 225
Procuratura Anticorupție (PA).  Sursa: Replica Media
Procuratura Anticorupție (PA) informează că pe parcursul zilei de astăzi, 30 iunie, a efectuat trei percheziții, în cadrul unei cauze penale, în care este vizat fostul procuror-șef al Procuraturii raionului Hîncești, Remus Moroz, bănuit în cadrul unei cauze penale, pornite pe faptul comiterii infracțiunii de îmbogățire ilicită, săvârșită de o persoană cu funcție de demnitate publică.
PA precizează că, procurorul vizat în ancheta penală a deținut funcția de procuror-șef al Procuraturii raionului Hîncești, în perioada anilor 2011-2021, la moment fiind procuror în Procuratura municipiului Chișinău.

Perchezițiile s-au desfășurat la domiciliul, automobilul și o casă de vacanță a fostului procuror-șef al Procuraturii raionului Hîncești.

„În rezultatul efectuării perchezițiilor au fost depistate și ridicate înscrisuri de ciornă, facturi fiscale, cecuri, proiecte de execuție a construcției amplasate în municipiul Hîncești, contracte de vânzare a unor bunuri imobile, care urmează a fi cercetate și apreciate din punct de vedere al pertinenței, concludentei, utilității și veridicității, în ansamblu cu alte probe administrate pe caz”, se arată în comunicatul PA.

La această etapă a urmăririi penale, procurorului vizat i-a fost adusă la cunoștință ordonanța de recunoaștere în calitate de bănuit, în săvârșirea infracțiunii de îmbogățire ilicita. În procesul audierii, acesta a pledat nevinovat, la moment refuzând să dea careva declarații referitor la circumstanțele cazului investigat de către procurori, rezervându-și dreptul de a-și pregăti poziția de apărare.

Urmărirea penală la moment este în plină desfășurare, iar despre mersul urmăririi penale și soluția adoptată, Procuratura Anticorupție va reveni cu informații actualizate la adoptarea Hotărârii procesuale pe caz.
Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media