VIDEO/ Maia Sandu: „Aderarea la UE este singura opțiune strategică ce oferă R. Moldova șansa de a rămâne parte a lumii libere”

18 mai 2022, 17:07 Politică 105
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu și președinta Parlamentului European, Roberta Metsola.  Sursa: captură video/Facebook/ Maia Sandu

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat în cadrul conferinței de astăzi, 18 mai, alături de președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, că aderarea țării noastre la Uniunea Europeană (UE) este singura opțiune strategică ce oferă R. Moldova șansa de a rămâne parte a lumii libere.”

„Maia, dă-mi voie să-ți mulțumesc ție și țării tale pentru generozitatea voastră când vine vorba de a acorda sprijin Ucrainei și refugiaților ucraineni. R. Moldova găzduiește mulți refugiați decât orice altă țară raportat la populația sa. Știm de problemele cu care vă confruntați și dați-mi voie să vă asigur că Parlamentu lva face tot pentru a vă sprijini în aceste eforturi”, a declarat Roberta Metsola.

„R. Moldova este o țară europeană, cu istorie europeană, care va avea un viitor european. Vorbim una dintre limbile oficiale ale UE, iar cetățenii și-au exprimat angajamentul, atașamentul față de valorilor libertății și democrației atunci când s-au opus abuzurilor antidemocratice din țara noastră. Noua realitate ne-a arătat că trebuie să acționăm hotărât dacă vrem să ancorăm Moldova într-o comunitate ce poate oferi stabilitate și dezvoltare. Pentru nou, UE este mai întâi de toate un proiect de pace. Aderarea este singura opțiune strategică ce oferă R. Moldova șansa de a rămâne parte a lumii libere”, a declarat Maia Sandu.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a susținut astăzi, 18 mai, un discurs în plenul Parlamentului European. Ea a vorbit despre consecințele războiului din Ucraina asupra Moldovei, despre criza refugiaților și gestionarea ajutoarelor primite de la europeni, dar și despre aspirațiile R. Moldova privind aderarea la Uniunea Europeană.

În seara zilei de 17 mai, Maia Sandu a avut întrevederi cu președintele Consiliului Europei, Charles Michel, iar astăzi, 18 mai cu prim-ministrul Regatului Belgiei, Alexander De Croo. De asemenea, Sandu s-a întâlnit și cu reprezentanții mai multor grupuri parlamentare din cadrul Parlamentului European.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media