Cutremur în Afganistan. Aproape 1000 de persoane au decedat, iar 1500 au fost rănite în urma unui seism cu magnitudinea 6,1

22 iunie 2022, 15:45 Externe 95
Cutremur în Afganistan.  Sursa: (Bakhtar News Agency via AP)

Un cutremur puternic a lovit o regiune rurală, muntoasă din estul Afganistanului miercuri, ucigând aproape 1,000 de persoane și rănind alte 1,500 într-unul dintre cele mai devastatoare cutremure din ultimele decenii, a informat agenția de știri de stat. Oficialii au avertizat că numărul morților ar putea să crească, deoarece multe persoane au rămas blocate sub dărâmăturile caselor avariate, scrie Associated Press.

Cutremurul cu magnitudinea 6,1 s-a produs miercuri, în jurul orei 1.30, la o adâncime de 10 km, în apropiere de graniţa cu Pakistanul, potrivit Institutului American de Geofizică (USGS).

Cutremurele provoacă de obicei daune semnificative în Afganistan, deoarece în zonele rurale locuințele au structuri instabile și slab construite.

Totodată, este posibil ca operațiunile de salvare să fie dificile, deoarece multe agenții internaționale de ajutor au părăsit Afganistanul după ce grupul taliban a capturat țara în 2021.

Diana
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media