Polițist, reținut de CNA și procurori pentru trafic de influență. I-a promis unei femei că o scapă de un dosar penal, dar s-a ales și el cu unul

26 decembrie 2022, 16:44 Justiție 1843
Euro, mită.  Sursa: cna.md

Un ofițer de urmărire penală din cadrul Direcției de Poliție Chișinău a fost reținut cu puțin timp în urmă în flagrant de către angajații Direcției generale teritoriale Nord a CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență. Acesta a fost reclamat de o femeie, care s-a plâns că acesta i-a cerut mită pentru a o scoate basma curată de pe un dosar penal de circulație ilegală a drogurilor.

Potrvit CNA, este vorba despre un ofițer de urmărire penală din cadrul Direcției de Poliție Chișinău.

Acesta a fost reținut cu puțin timp în urmă în flagrant de către angajații Direcției generale teritoriale Nord a CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență.

Polițistul este bănuit că ar fi pretins și primit 300 de euro de la o femeie pentru a o ajuta să scape de dosar penal.

Potrivit denunțătoarei, ofițerul de urmărire penală ar fi susținut că are influență asupra procurorului care conduce urmărirea penală într-o cauză, pornită pe procurare și păstrare de substanțe narcotice, și că îl poate determina să-i atribuie calitatea procesuală de martor în cadrul acestui dosar.

Astăzi, angajatul DP Chișinău a fost reținut în flagrant în momentul primirii sumei de 300 de euro și urmează a fi plasat în izolatorul CNA pentru 72 de ore.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media