Polițist, reținut de CNA și procurori pentru trafic de influență. I-a promis unei femei că o scapă de un dosar penal, dar s-a ales și el cu unul

26 decembrie 2022, 16:44 Justiție 1820
Euro, mită.  Sursa: cna.md

Un ofițer de urmărire penală din cadrul Direcției de Poliție Chișinău a fost reținut cu puțin timp în urmă în flagrant de către angajații Direcției generale teritoriale Nord a CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență. Acesta a fost reclamat de o femeie, care s-a plâns că acesta i-a cerut mită pentru a o scoate basma curată de pe un dosar penal de circulație ilegală a drogurilor.

Potrvit CNA, este vorba despre un ofițer de urmărire penală din cadrul Direcției de Poliție Chișinău.

Acesta a fost reținut cu puțin timp în urmă în flagrant de către angajații Direcției generale teritoriale Nord a CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență.

Polițistul este bănuit că ar fi pretins și primit 300 de euro de la o femeie pentru a o ajuta să scape de dosar penal.

Potrivit denunțătoarei, ofițerul de urmărire penală ar fi susținut că are influență asupra procurorului care conduce urmărirea penală într-o cauză, pornită pe procurare și păstrare de substanțe narcotice, și că îl poate determina să-i atribuie calitatea procesuală de martor în cadrul acestui dosar.

Astăzi, angajatul DP Chișinău a fost reținut în flagrant în momentul primirii sumei de 300 de euro și urmează a fi plasat în izolatorul CNA pentru 72 de ore.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media