Mihail Saakașvili, otrăvit cu mercur. Maia Sandu: „Gravitatea situației impune transferul imediat al lui Saakașvili la un spital adecvat pentru a-i salva viața”

5 decembrie 2022, 09:33 Externe 3446
Mihail Saakaşvili.  Sursa: stiri.md

Fostul președinte al Georgiei și fost guvernator al Odesei, Mihail Saakașvili, aflat acum în exil, ar fi fost otrăvit cu mercur și alte metale grele. Medicii au declarat că organele lui încep să cedeze și că ar putea să moară în orice moment, transmite presa străină.

Avocații fostului șef al statului au raportat o deteriorare rapidă a stării sale de sănătate. Ei cer să fie transferați la clinica Charite din Berlin.

Președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj pe rețelele de socializare, prin care își exprimă îngrijorarea față de starea de sănătate a fostului președinte al Georgiei, Mihail Saakașvili.

„Profund îngrijorată de starea de sănătate în rapidă deteriorare a fostului președinte al Georgiei, Mihail Saakașvili. Fiecare viață umană este neprețuită, iar gravitatea situației impune transferul imediat al lui Saakașvili la un spital adecvat pentru a-i salva viața”, a scris președinta.

Amintim că, fostul preşedinte al Georgiei, Mihail Saakașvili, a fost arestat în seara zilei de 1 octombrie 2021.

Mihail Saakașvili care are o condamnare definitivă în țara sa natală a anunțat la 1 octombrie că a ajuns în Georgia.

Fostul președinte al Georgiei s-a aflat de mai mulți ani în exil, deținând mai multe funcții de conducere în Ucraina. Mihail Saakașvili a părăsit țara sa natală după ce a fost condamnat în lipsă pe 4 capete de acuzare. Actualul Guvern de la Tbilisi a anunțat că în cazul în care Saakașvili revine, el va fi arestat imediat și pus să-și ispășească pedeapsa.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media