Mihail Saakașvili, otrăvit cu mercur. Maia Sandu: „Gravitatea situației impune transferul imediat al lui Saakașvili la un spital adecvat pentru a-i salva viața”

5 decembrie 2022, 09:33 Externe 3333
Mihail Saakaşvili.  Sursa: stiri.md

Fostul președinte al Georgiei și fost guvernator al Odesei, Mihail Saakașvili, aflat acum în exil, ar fi fost otrăvit cu mercur și alte metale grele. Medicii au declarat că organele lui încep să cedeze și că ar putea să moară în orice moment, transmite presa străină.

Avocații fostului șef al statului au raportat o deteriorare rapidă a stării sale de sănătate. Ei cer să fie transferați la clinica Charite din Berlin.

Președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj pe rețelele de socializare, prin care își exprimă îngrijorarea față de starea de sănătate a fostului președinte al Georgiei, Mihail Saakașvili.

„Profund îngrijorată de starea de sănătate în rapidă deteriorare a fostului președinte al Georgiei, Mihail Saakașvili. Fiecare viață umană este neprețuită, iar gravitatea situației impune transferul imediat al lui Saakașvili la un spital adecvat pentru a-i salva viața”, a scris președinta.

Amintim că, fostul preşedinte al Georgiei, Mihail Saakașvili, a fost arestat în seara zilei de 1 octombrie 2021.

Mihail Saakașvili care are o condamnare definitivă în țara sa natală a anunțat la 1 octombrie că a ajuns în Georgia.

Fostul președinte al Georgiei s-a aflat de mai mulți ani în exil, deținând mai multe funcții de conducere în Ucraina. Mihail Saakașvili a părăsit țara sa natală după ce a fost condamnat în lipsă pe 4 capete de acuzare. Actualul Guvern de la Tbilisi a anunțat că în cazul în care Saakașvili revine, el va fi arestat imediat și pus să-și ispășească pedeapsa.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media