PA solicită mandat de arest pentru 30 de zile în privința ex-directorului SIS, Vasile Botnari, învinuit de îmbogățire ilicită

31 martie 2022, 15:20 Justiție 257
Vasile Botnari.  Sursa: sis.md

Procurorii Anticorupție (PA) solicită Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, mandat de arest pentru 30 de zile în privința fostului șef al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Vasile Botnari, care este acuzat de îmbogățire ilicită.

„Ex-directorul SIS a înaintat cerere de examinare a demersului în lipsa sa”, a menționat pentru Replica Media procurora de la Procuratura Generală Mariana Cherpec, responsabilă pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media.

Ședința va avea loc mâine la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, începând cu ora 09:00.

La 29 martie, fostul director al Serviciului de Informații și Securitate, Vasile Botnari, a fost reținut pentru 72 de ore.

Dosarul a fost pornit pe faptul îmbogățirii ilicite (infracțiune prevăzută de art.330/2 din Codul penal).

Vasile Botnari a ocupat funcția de director al SIS din mai 2018 până iunie 2019.

Botnari este unicul vinovat în dosarul privind expulzarea celor șapte profesori turci de la Liceul „Orizont” din capitală. Acesta a fost condamnat la închisoare cu suspendare, primind o amendă de 88 de mii de lei.

La 11 iunie 2019, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat Republica Moldova pentru încălcarea drepturilor cetățenilor turci expulzați.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media