Armata rusă neagă că a bombardat teatrul din Mariupol și dă vina pe Batalionul ucrainean Azov

16 martie 2022, 21:22 Ucraina 278
Teatrul Dramatic din Mariupol, lovit de o bombă.  Sursa: mariupol.now/tme

Ministerul rus al Apărării neagă că trupele sale au atacat în această după-amiază Teatrul Dramatic din Mariupol unde se adăposteau sute de civili. Și de această dată, partea rusă insistă că militanții ucraineni din Batalionul Azov ar fi minat clădirea.

În după-amiaza zilei de 16 martie, aviația rusă nu a îndeplinit nicio sarcină legată de loviturile împotriva țintelor terestre din orașul Mariupol, a declarat Ministerul rus al Apărării, citat de agenția de presă rusă TASS.

Serviciul de presă al ministerului relatează că militanții batalionului naționalist „Azov” au aruncat în aer clădirea teatrului minat de ei la Mariupol.

„Clădirea teatrului nu a fost niciodată considerată o țintă pentru înfrângerea Forțelor Armate ale Federației Ruse”, se arată în comunicat.


Moscova a mai acuzat deja această unitate militară ucraineană de bombardarea maternităţii din Mariupol, săptămâna trecută.

Amintim că în după-amiaza zilei de miercuri, 16 martie, trupele ruse au aruncat o bombă în centrul orașului Mariupol care a lovit în clădirea Teatrului Dramatic, unde se ascundeau sute de localnici. Informații clare despre victime nu sunt deocamdată.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media