Bărbat dintr-o localitate din Orhei, condamnat la 12 ani de detenție pentru tentativa de omor a copilului concubinei sale

23 martie 2022, 13:50 Justiție 105
Cătușe.  Sursa: imagine simbol

Un bărbat dintr-o localitate din Orhei a fost condamnat la 12 ani de închisoare, cu executare în penitenciar de tip închis, potrivit sentinței din 11 martie, pronunțate de Judecătoria Orhei. Bărbatul este învinuit de săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor intenționat, săvârșit cu bună știință asupra unui minor, care era și membru de familie.

Procuratura Generală (PG) menționează că, judecata s-a realizat conform unei proceduri simplificate, pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală (art.364/1 din Codul de procedură penală), ținând cont de faptul că inculpatul și-au recunoscut vinovăția în săvârșirea faptei indicate în rechizitoriu și a solicitat ca judecata să se facă pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală. În aceste condiții, conform normelor legale, acesta a beneficiat de o reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei cu închisoare.

Astfel, acuzatorii de stat din cadrul Procuraturii raionului Orhei au demonstrat în instanța de judecată, în baza probelor acumulate că, bărbatul vizat, în noaptea de 23 decembrie 2021, aflându-se în stare de ebrietate alcoolică la domiciliul său dintr-un sat din raionul Orhei, în care locuia împreună cu concubina sa și fiul minor al acesteia, în vârstă de 16 ani, din motivul unor relații ostile, profitând de faptul că victima se afla în stare de somn, i-a aplicat acestuia o lovitură cu muchia toporului în regiunea capului, după care considerând că leziunea corporală cauzată este suficientă pentru survenirea decesului victimei care se afla în stare de inconștiență și-a încetat acțiunile.

Ulterior, în rezultatul intervenției serviciului medical de urgență și acordării asistenței medicale, a fost evitat decesul victimei, cauză din care intenția și scopul de a-l lipsi de viață pe minor nu și-a produs efectul, însă prin acțiunile sale i-a cauzat victimei, vătămări corporale grave, caracterizate prin traumatism cranio – cerebral închis.

PG precizează că inculpatul și-a recunoscut pe deplin vinovăția în săvârșirea faptei incriminate de către procurori.

Pe tot parcursul efectuării urmăririi penale pe caz, cât și judecării cauzei penale, inculpatul s-a aflat în stare de arest preventiv, măsură care a fost menținută și de către instanța de judecată, până când sentința va deveni definitivă.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile, prin intermediul Judecătoriei Orhei (sediul Central).
Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media