Tratativele ruso-ucrainene: Rusia va aștepta partea ucrainească la convorbiri începând cu seara zilei de 2 martie. Kuleba: Suntem pregătiți pentru a doua rundă de negocieri, dar nu pentru ultimatumuri

2 martie 2022, 13:20 Externe 362
Negocieri Rusia Ucraina.  Sursa: captură video

Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a declarat că delegația Federației Ruse, care va lua parte la negocierile cu Ucraina, va aștepta partea ucraineană începând de miercuri seara, 2 martie. Cât privește poziția Ucrainei, șeful Ministerului de Externe, Dmitrii Kuleba, a declarat că Ucraina este pregătită pentru negocieri, dar nu va accepta niciun ultimatum rusesc.

În cadrul unui briefing de presă, Peskov a fost întrebat despre informațiile contradictorii apărute în mass-media despre viitoarele negocieri cu Moscova și Kievul.

Potrivit acestuia, în a doua jumătate a zilei de 2 martie, delegația rusă îi va aștepta pe negociatorii ucraineni, scrie presa rusă.

„Delegația noastră va fi pregătită să continue discuția astăzi”, a explicat Peskov.

Reprezentantul Kremlinului că Moscova califică un succes minim în aceste negocieri.

„Toate condițiile necesare pentru a rezolva situația au fost formulate destul de clar de președintele Vladimir Putin”, a punctat Peskov, adăugând că Vladimir Medinsky rămâne principalul negociator rus.

De cealaltă parte, șeful Ministerului de Externe, Dmitrii Kuleba, a declarat că Ucraina este pregătită pentru negocieri, dar nu va accepta niciun ultimatum rusesc.

„A avut loc prima rundă de negocieri, nu a existat nicio animozitate. Cererile rușilor, în principiu, rămân neschimbate. Acestea sunt cererile pe care Putin le-a exprimat în discursul său înainte de începerea războiului, declarându-ne, în esență, război. Acum suntem pregătiți pentru negocieri, pregătiți pentru diplomație, dar nu suntem în niciun caz pregătiți să acceptăm niciun ultimatum rusesc”, a spus Kuleba într-un LIVE pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului, „nu se știe încă când vor avea loc noile negocieri”.


Amintim că, pe 28 februarie, la granița bieloruso-ucraineană, au fost purtate primele negocieri între reprezentanții Ucrainei și ai Federației Ruse cu privire la încetarea imediată a focului și retragerea trupelor de pe teritoriul Ucrainei.

Biroul Președintelui Ucrainei a spus că prima rundă de negocieri a avut loc pentru a găsi un punct comun, iar a doua ar trebui să aibă loc în viitorul apropiat.

La 1 martie, președintele Vladimir Zelenski a declarat că „nu a simțit specificul” primei runde de negocieri între delegațiile Ucrainei și Federației Ruse. Șeful statului ucrainean a mai subliniat că Rusia ar trebui să înceteze bombardarea orașelor ucrainene până când vor începe negocierile semnificative pentru un regim de încetare a focului.

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegramși vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media