Conglomeratul danez Maersk, cel mai mare operator de transport maritim containerizat, și-a suspendat temporar activitatea cu Federația Rusă

2 martie 2022, 10:02 Rusia 247
Compania daneză Maersk.  Sursa: www.maersk.com
Conglomeratul danez Maersk, cunoscut ca cel mai mare operator de transport maritim containerizat și simultan cel mai mare operator de vase de transport maritim, și-a suspendat temporar activitatea cu Federația Rusă, anunță compania prin intermediul unui comunicat de presă, în urma invaziei Rusiei auspra Ucrainei și a sancțiunilor impuse țării agresoare.

„Suntem profund îngrijorați de modul în care criza continuă să escaladeze în Ucraina. Urmărim îndeaproape situația în continuă evoluție, cu Guvernele care impun noi sancțiuni împotriva Rusiei și ajustările regulate care se fac la lista de restricții.

(...) Întrucât stabilitatea și siguranța operațiunilor noastre sunt deja afectate direct și indirect de sancțiuni, noile rezervări Maersk în transportul feroviar oceanic, aerian și intercontinental către și dinspre Rusia vor fi suspendate temporar, cu excepția produselor alimentare, a proviziilor medicale și umanitare.

Această excepție este de a sublinia faptul că compania noastră se concentrează pe responsabilitatea socială și depune eforturi pentru a sprijini societatea în ciuda tuturor complicațiilor și incertitudinilor din lanțul de aprovizionare actual către/din Rusia. Suspendarea va începe la 1 martie și va acoperi toate porturile rusești”, se arată în comunicat.

Mai mult, Maersk subliniază că „acționează în deplină conformitate cu reglementările legale și politicile sale”, iar în aceste condiții nu poate primi sau efectua plăți către „nicio bancă rusă sancționată sau nicio altă parte sancționată.”

Compania operează rute de transport de containere către Sankt Petersburg şi Kaliningrad în Marea Baltică, Novorossiysk în Marea Neagră şi către Vladivostok şi Vostochny pe coasta de est a Rusiei, conform Agerpres.

Maersk deţine 31% din operatorul portuar rus Global Ports, care operează şase terminale în Rusia şi două în Finlanda. Printre acţionarii Global Ports se află şi compania nucleară rusească de stat Rosatom şi afaceristul rus Sergey Shiskarev.

Compania cu sediul în Copenhaga are aproximativ 500 de angajaţi în Rusia. Săptămâna trecută a oprit temporar toate escalele în Ucraina, unde are aproximativ 60 de angajaţi.

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a anunțat în primul său discurs privind Starea Națiunii, că Statele Unite se vor alătura aliaților și partenerilor europeni în închiderea spațiului aerian american pentru avioanele rusești. Acesta l-a numit pe Vladimir Putin drept „un dictator” care este acum izolat de lume mai mult ca oricând și a declarat că va plăti scump pe termen lung pentru invazia sa în Ucraina. Totodată, Biden a dat asigurări că „Statele Unite sunt de partea poporului ucrainean”.

Warner Bros, Walt Disney și Sony Pictures, cele mai mari companii internaționale din industria cinematografică, au anunțat că întrerup lansările de filme în Federația Rusă, ca răspuns la invazia sa din Ucraina și la criza umanitară ce are loc.

Compania Nemiroff și-a revocat, la 28 februarie, licența de a fabrica produse sub marca sa în Rusia, în urma războiului declanșat de Federația Rusă în Ucraina.

Google Europe a anunțat că blochează canalele YouTube conectate la Russia today și Sputnik în toată Europa, „cu efect imediat”. Măsura a fost luată în urma invaziei Federației Ruse pe teritoriul ucrainean.

De asemenea, Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU) a anunțat, la 25 februarie, excluderea Rusiei din Concursul Muzical Eurovision Song Contest din acest an. Decizia a fost luată de Comitetul executiv al EBU, în urma unei recomandări a organului de conducere al Eurovision Song Contest, Grupului de referință, pe baza regulilor evenimentului și a valorilor EBU.

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.
Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media