Un tânăr din Călărași a fost reținut pentru viol. Ar fi abuzat sexual o fată de 19 ani

5 aprilie 2022, 13:41 Societate 333
Viol / Imagine simbol.  Sursa: www.pintas.com

Un tânăr de 23 de ani din raionul Călărași a fost reținut, după ce ar fi abuzat sexual de o tânără de 19 ani. Suspectul și-a recunoscut vina și a fost plasat în arest pentru 30 de zile, riscând până la cinci ani de închisoare.

Potrivit Poliției, infracțiunea a avut loc la sfârșitul lunii martie, în sectorul Buiucani al capitalei. Victima, o tânără de 19 ani, a apelat la 112 și s-a plâns că a fost victima unui viol.

La fața locului, tânăra a comunicat polițiștilor că tânărul, pe care îl cunoștea, a venit la ea în ospeție și fiind în stare de ebrietate, prin constrângere fizică, a întreținut un raport sexual contra voinței ei, după care s-a făcut nevăzut.

Polițiștii și procurorii din Chișinău au întreprins măsuri de investigație și urmărire penală și au reținut suspectul. Acesta și-a recunoscut vina, după care a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile.

Poliția menționează că acesta nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind judecat.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru viol. Conform legislației în vigoare, persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă închisoare de la 3 la 5 ani.

Prezumţia de nevinovăţie este un principiu fundamental, garantat de Constituţia Republicii Moldova, care prevede că „orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale”.(Constituţia Republicii Moldova, art.21)
Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media