Starea drumurilor naționale din cauza ninsorii abundente/ Câte utilaje au fost antrenate și câte tone de material antiderapant au fost împrăștiate

28 decembrie 2021, 13:16 Auto 114
Deszăpezirea drumurilor naționale.  Sursa: asd.md

Pe parcursul nopții de 28 decembrie, lucrările de întreținere a drumurilor naționale pe timp de iarnă au continuat în regiunile unde au fost necesare intervenții ale unităților teritoriale SA ,,Drumuri”: în zonele Nord, Centru, și Sud s-au efectuat lucrări de patrulare, deszăpezire și combatere a lunecușului, informează Administrația de Stat a Drumurilor (ASD).

În procesul tehnologic pe perioada menţionată au fost antrenate:

utilaje speciale – 323 (unități);

material antiderapant – 2428 (tone);

muncitori rutieri – 275 (persoane).

„În prezent, accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată în condiții de iarnă pe toată rețeaua de drumuri naționale”, precizează ASD.

Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătoriii auto să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare privind echiparea autovehiculelor cu pneuri corespunzătoare și adaptarea regimului de viteză la condiţiile de circulație pe timp de iarnă.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media