Noul ministru al Mediului ar putea fi numit în funcție la sfârșitul lunii. Gavrilița: „Atunci când va fi o candidatură confirmată neapărat vom comunica”. Șefa Executivului nu exclude unele remanieri guvernamentale

16 septembrie 2022, 21:53 Politică 203
Natalia Gavrilița, ședința Guvernului.  Sursa: Replica Media

Până la sfârșitul lunii curent sau începutul lunii octombrie garnitura guvernamentală va fi completată cu noul ministru al Mediului. Potrivit prim-ministrei Natalia Gavrilița, actualmente există câteva candidaturi, însă încă se discută în rândurile partidului.

„Am candidați pentru această funcție. Este evident că este vorba despre un proces politic, trebuie să discut cu colegii mei, să existe un consens, trebuie să găsim persoanele care sunt potrivit pentru moment. Atunci când va fi această candidatură confirmată neapărat vom comunica cu publicul. Ne-am pus obiectivul ca la sfârșitul lui septembrie, începutul lui octombrie să finalizăm procesul”, a declarat șefa Executivului la emisiunea „Bună Seara” de la TV Moldova 1.

Fiind întrebată dacă ar urma și alte remanieri guvernamentale, Natalia Gavrilița nu a exclus că ar putea pica și alți miniștri.

„Eu, în general, cred că Moldova are nevoie de o stabilitate politică și doar atunci când într-adevăr echipa poate primi un suflu nou trebuie făcută o schimbare. (...) Am mers cu schimbări atunci când a fost necesar. În funcție de performanțe și necesitățile zilei vor urma și alte remanieri, dacă vom considera că sunt necesare”, a mai adăugat prim-ministra țării.

Amintim că, la 8 septembrie, Iuliana Cantaragiu și-a depus demisia din funcția de ministră a Mediului.

Aceasta nu este unica modificare în componența cabinetului de miniștri. Anterior, Viorel Gherciu a fost demis din funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, iar Vlad Kulminski și-a dat demisia din funcția de vicepremier pentru Reintegrare.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media