Campionul european la lupte libere, Cătălin Spînu, în vizită la Parlament. Igor Grosu: „I-am mulțumit pentru rezultate, efort, curaj și muncă”

4 octombrie 2022, 16:10 Sport 292
Cătălin Spînu, în vizită la Parlament.  Sursa: Parlament.md

Sportivul moldovean Cătălin Spănu, campion european la lupte libere, a fost astăzi în vizită la Parlament împreună cu antrenorul său, Constantin Cobîlean, unde s-au întâlnit cu președintele Legislativului Igor Grosu. Speakerul i-a mulțumit tânărului luptător, originar din Călărași, pentru munca depusă și rezultatele de care a dat dovadă.

„M-am bucurat mult să-l cunosc azi pe tânărul luptător Cătălin Spînu, dar și pe antrenorul său, Constantin Cobîlean. Cătălin este un băiat de la Călărași care în această vară a devenit campion European la lupte libere la doar 15 ani. I-am mulțumit pentru rezultate, efort, curaj și muncă, dar și pentru bucuria pe care a reușit să o aducă Republicii Moldova când a răsunat imnul nostru la Campionatul European de lupte din Zagreb, Croația.

L-am felicitat și pe domnul antrenor pentru că de-a lungul carierei sale, a știut și știe să descopere și să încurajeze noile talente, iar cel mai important - să le fie un mentor bun și un adevărat părinte. Domnul Cobîlean a educat nu doar sportivi de performanță, dar și oameni de valoare și i-am mulțumit pentru tot ce face zi de zi.

Lui Cătălin i-am urat succes la Campionatul Balcanic care va avea loc la sfârșit de octombrie la București. Noi, de acasă, îl vom urmări și vom fi alături de el. La cei 15 ani ai săi, Cătălin este nu doar un sportiv model, ci și un elev bun cu rezultate frumoase, în special la fizică și matematică. El ne demonstrează încă o dată că orice om din țara asta, indiferent de statutul social sau de etnie, are o șansă de a performa și sper din tot sufletul că visul lui de a fi campion olimpic va deveni realitate”, a declarat marți Igor Grosu.

Președintele Parlamentului a amintit că în timpul apropiat deputații urmează să voteze în lectura a doua proiectul de lege care prevede ca bursele sportivilor de performanță să fie dublate.

Totodată, a menționat el, au fost găsite soluții pentru a-l ajuta pe Cătălin Spînu să-și îmbunătățească condițiile de trai.

„Drapelul Republicii Moldova, în ultimul an, grație sportivilor noștri, a ajuns să fie arborat la cele mai importante competiții. Acum, e de datoria noastră să facem tot posibilul ca acești sportivi cu care ne mândrim să se antreneze în condiții bune, să aibă parte de toată asistența necesară și să fie remunerați pe măsură”, a adăugat Igor Grosu.


Cătălin Spînu are 15 ani și este discipolul Școlii Sportive Specializate de Rezerve Olimpice din orașul Călărași. Tânărul a obținut titlul suprem European la categoria de greutate de 62 kilograme la Campionatul European de lupte din Zagreb, Croația în iulie anul curent. El i-a învins pe rând pe sportivi din Armenia, Polonia, Turcia, Georgia și Ucraina.

Sportivul în vârstă de 15 ani provine dintr-o familie numeroasă cu venituri modeste obţinute din alocaţii şi ajutor material, oferit de asistenţa socială. Recent, Școala Sportivă Specializată de Rezerve Olimpice din oraşul Călăraşi a iniţiat o campanie de donaţii pentru a-l ajuta pe luptător.

Inițiatorii campaniei au mai menționat că familia locuiește într-o casă care necesită reparație urgentă, nu este conectată la lumină, gaz și la alte servicii comunale din simplu motiv că nu le ajung surse financiare pentru a le conecta. „Copiii numeroși din această familie nu sunt aprovizionați cu cele necesare pentru a avea o copilărie decentă”.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media