VIDEO/ Cadavrul unui tânăr care zăcea de mai mult timp în Peștera Surprizelor, extras de salvatori într-o misiune de 12 ore

30 septembrie 2022, 11:17 Societate 8517
Misiune de extragere a unui cadavru din Peștera Surprizelor, din Criuleni.  Sursa: colaj/IGSU

Corpul neînsuflețit al unui bărbat de 33 de ani, care zăcea de mai mult timp în Peștera Surprizelor din Criuleni, a fost extras de salvatorii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU). Misiunea a fost una dificilă și a durat mai bine de 12 ore, întrucât tânărul, mort de câteva zile, a rămas blocat la o adâncime de aproximativ 60 de metri.

Salvatorii au fost alertați să intervină în dimineața zile de joi, 29 septembrie, la extragerea unei persoane decedate care se afla de mai mult timp în Peștera Surprizelor din raionul Criuleni. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 08:08, informează IGSU.

La fața locului pentru recuperarea corpului neînsuflețit au intervenit patru echipaje de salvatori din cadrul Direcției regionale căutare – salvare nr.1 din municipiul Chișinău, Direcției regionale căutare – salvare nr.2 din municipiul Bălți, a Secției situații excepționale Criuleni, dar și din cadrul Centrului Republican de Intervenție Operativă.

Ajunși, aceștia au stabilit că persoana se află la o adâncime de aproximativ 60 de metri. Misiunea dificilă a salvatorilor a durat mai bine de 12 ore. întrucât trecerile în peșteră sunt foarte înguste.

Pentru recuperarea corpului neînsuflețit au fost formate mai multe echipe.

Angajații IGSU au reușit extragerea la suprafață a cadavrul bărbatului în vârstă de 33 de ani.

Ofițera de presă a Inspectoratului de Poliție Criuleni, Elena Băetrău, că oamenii legii au fost alertați despre acest caz de către un bărbat.

Acesta a declarat poliției că venise în excursie și a depistat corpul neînsuflețit al bărbatului, blocat în peșteră.

Preliminar, în urma examinării bunurilor depistate, inclusiv a telefonului mobil al bărbatului, s-a stabilit identitatea acestuia. El s-a dovedit a fi un tânăr de 32 de ani din Hîncești, anunțat dispărut pe 10 septembrie anul curent de către IP Ciocana, Chișinău.

Potrivit IGSU în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 31 situații de risc.

Aceasta nu este prima misiune efectuată de salvatorii IGSU în Peștera Surprizelor. În luna noiembrie a anului trecut pompierii au reușit să salveze un tânăr de 21 de ani care a alunecat și a rămas blocat în strâmtoarea peșterii la adâncime de 350 de metri. Acesta s-a ales atunci cu o fractură la un picior.

De menționat că peștera Surprizelor are o lungime de 1.700 de metri și este a doua cea mai lungă din țară după peștera Emil Racoviță.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media