„Aceasta este poziția d-lui Dodon. Noi considerăm că avem suficiente probe pentru a demonstra vinovăția acestuia. Ceea ce îi este incriminează este clar indicat în comunicatul Procuraturii Generale care a fost publicat odată cu finalizarea acțiunii de urmărire penală și trimiterea cauzei în judecată”, a declarat Pripa.
Dodon a declarat anterior că procurorii nu dețin probe pertinente.
„Am făcut cunoștință cu probele din dosar în luna august. Nu am văzut nicio probă pertinentă. Sincer, credeam că după atâta gălăgie în presă, televiziuni, ONG-uri, investigații jurnalistice credeam că au ceva, dar nu au nimic. În acest sens, eu o să cer să fie public întregul dosar pentru a se vedea clar care este situația.
Dacă faci atâta gălăgie ar trebui să ai ceva. Toată învinuirea lor se bazează pe un aviz, originalul căruia nu există. Nici la Ministerul Economiei un astfel de document nu există. Noi avem tot dreptul să considerăm că a fost un aviz fals. Alte dovezi pentru a-mi aduce învinuire nu au”, a declarat Dodon.
Prima ședință de judecată în dosarul „Energocom” ce a fost stabilită pentru astăzi, 26 septembrie, în care ex-președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, este învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu în interesul unui grup criminal organizat, a fost amânată.
Potrivit reporterului Replica Media care a fost prezent la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, acolo unde urma să se defășoare ședința, motivul amânării este că unul dintre judecătorii care face parte din complet nu s-a prezentat la examinarea cauzei, invocând că se află într-o deplasare de serviciu.
Următoarea ședință pe acest dosar a fost stabilită pentru data de 6 octombrie, ora 11:00.
Potrivit portalului instanțelor, magistrata Angela Catană este președinta completului de judecători care va examina cauza penală, denumită generic „Energocom”.
Procuratura Generală a încheiat acțiunile de urmărire penală pe episodul incriminat ex-președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, vizat în cadrul cauzei penale, denumit generic „Energocom”, iar la începutul lunii august dosarul a fost trimis în judecată. În cadrul acestui dosar penal, fostului șef de stat i se incriminează săvârșirea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu, de o persoană cu funcție de demnitate publică, în interesul unui grup criminal organizat.
Totodată, Igor Dodon este investigat într-un alt dosar, inițiat la sfârșitul lunii mai curent, fiind bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.
