Cod portocaliu de inundații în bazinul râului Nistru, după majorarea debitului de apă

24 noiembrie 2022, 14:06 Societate 104
Dnestrovsk.  Sursa: trm.md

Serviciului Hidrometeorologic de Stat a anunțat că, în perioada 24 – 27 noiembrie 2022 se va atesta o creștere a nivelului apei în râul Nistru. Creșterea nivelului apei are loc în legătură cu mărirea debitului mediu zilnic de apă deversat din lacul de acumulare al Hidrocentralei Dnestrovsk, gestionată de către statul ucrainean. În acest condiții este posibilă ieșirea apei în luncă și inundarea terenurilor agricole.

Postul de monitorizare de la Naslavcea a indicat un nivel constant a apei în râul Nistru pe 24 noiembrie în intervalul orelor 09:00 – 11:00.

În acest sens, Inspectoratul este în permanentă conlucrare cu autoritățile Ministerului Mediu, iar serviciile Ministerului Afacerilor Interne monitorizează permanent situația pe toată lungimea râului Nistru, în vederea prevenirii riscului de inundații.

La moment, situația nu indică nici un pericol pentru gospodăriile și casele oamenilor.


Anatol
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media