Donny van Iperen își revine, merge și vorbește: „Sunt ca un copil, învăț totul de la capăt”

14 noiembrie 2022, 19:08 Sport 565
Donny van Iperen.  Sursa: Facebook

Fotbalistul celor de la Zimbru Chișinău Donny van Iperen din ce în ce mai bine.. Potrivit lui Emil Pisarenco, care i-a făcut recent o vizită, jucătorul poate deja să meargă singur și să vorbească mai limpede.

„Acum jucătorul nostru poate lua decizii singur, foarte încet - dar merge și vorbește și zâmbește limpede. Creierul și corpul său se adaptează la viața deplină cu care toată lumea este obișnuită și pe care nu toată lumea o apreciază. El luptă, lucrează din greu cu el însuși și se descurcă grozav. Zilnic lucrează cu fizioterapeut, neurolog, logoped și psiholog”, a menționat Emil Pisarenco.

„Reabilitarea lui Donnie costă o grămadă de bani, și va dura cel puțin încă 10 luni. Familia nu e in stare sa tragă tot. Vă îndemn pe toți să-l ajutați pe Donnie și familia lui cu cea mai accesibilă sumă pe care o puteți dona online la acest link.

Amintim că, la o săptămână după ce a fost accidentat grav în cadrul meciului din etapa a doua din Super Liga, jucătorul olandez al echipei Zimbru Chișinău a fost transportat la tratament în Olanda, țara sa de baștină. Conducerea clubului Zimbru și-a asumat toate cheltuielile de transfer ale jucătorului.

Sâmbătă, 6 august, fundașul clubului Zimbru, Donny van Iperen a ajuns la spital în stare gravă, după ce a fost lovit cu umărul în cap de către portarul formației tiraspolene Dinamo-Auto în minutul 11 al meciului dintre Dinamo-Auto și Zimbru, din etapa doua a campionatului Republicii Moldova. A doua zi, clubul a anunțat o ameliorare a stării sale, însă ulterior evoluția a fost una stabilă grea și medicii se luptă acum pentru viața sa.

Van Iperen a mai evoluat la AZ Alkmaar II, SC Cambuur II, SC Telstar și Go Ahead Eagles în țara natală (la Telstar și Go Ahead Eagles în liga a doua, Eerste Divisie), iar în ultimele două sezoane a jucat în Grecia, la Karaiskakis, în divizia secundă elenă.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media