LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 262. Rusia a distrus întregul sistem energetic al Hersonului/ Dmitro Kuleba îndeamnă ASEAN să împiedice „jocurile foamei” ale Rusiei

12 noiembrie 2022, 09:10 Ucraina 240
Război în Ucraina.  Sursa: Replica Media

Ucraina se află în cea de-a 262-a zi de rezistență împotriva invaziei rusești ordonate de președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, la 24 februarie, sub pretextul unei „operațiuni militare de denazificare și demilitarizare” a statului vecin.

Începând cu 11 noiembrie, Forțele Armate ale Ucrainei au eliberat de sub ocuparea rusă aproximativ 3.000 de kilometri pătrați în sudul Ucrainei. Consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a calificat eliberarea Hersonului drept o „victorie extraordinară” pentru Ucraina.

Totodată, și cancelarul german, Olaf Scholz, a declarat într-un interviu, că este imposibil ca războiul ruso-ucrainean să se încheie prin diplomație, după ce Vladimir Putin a fost cel care a eliminat toate eforturile care fuseseră depuse anterior în materie de negocieri între cele două țări și impune să facă concesii rușilor.

UPDATE 17:45. Fuga invadatorilor ruși în regiunea Herson a fost însoțită de o lovitură dureroasă adusă infrastructurii de transport ucrainene. În ultima zi, șapte poduri au fost distruse deodată, inclusiv patru peste Nipru.

Datele au fost raportate de jurnaliștii CNN în materialul lor extins despre eliberarea Hersonului. Reporterii s-au referit la imaginile din satelit de la Maxar Technologies. Acestea arată șapte poduri distruse, care au fost intacte sau parțial avariate cu o zi în urmă.

„Printre podurile distruse se numără podurile rutiere și feroviare care sunt situate pe barajul din Novaia Kahovka.

Apa curge din trei porți de ecluză de pe cel mai important baraj care se întinde pe Nipru. Nu este clar cum au fost cauzate daunele menționate [la baraj] în apropierea malului de vest”, au scris jurnaliştii.

Reporterii au speculat că APU nu a preluat controlul asupra barajului. Ei au menționat și pagubele enorme ale regiunii în cazul ruperii barajului pe Nipru.

Jurnaliştii au remarcat, de asemenea, distrugerea Podului Antonov, principala arteră rutieră peste Nipru în regiunea Herson. Treptele sale au căzut în apă chiar înainte de retragerea completă a rușilor de pe malul drept.


UPDATE 16:56. Serviciul de Securitate al Ucrainei a reținut un propagandist inamic care a pregătit falsuri pentru un talk show al propagandistului rus Vladimir Soloviov, potrivit unui comunicat emis de instituție. Bărbatul din Bucovina, a răspândit dezinformări despre situația internă din regiune și a discreditat Forțele de Apărare ucrainene.

Printre cele mai comune falsuri ale sale se numără mesajele de pe rețeaua de socializare interzisă „Vkontakte” despre presupusa agravare a situației socio-politice din Ucraina de Vest din cauza războiului cu Federația Rusă.

Experții cibernetici ai SBU au constatat că agitatorul a „împrăștiat” și minciuni despre activitățile autorităților statului, unităților trupelor ucrainene și organizațiilor de voluntari. Printre destinatarii acestor informații false a fost personal propagandistul de la Kremlin Vladimir Soloviov.


UPDATE 16:20. „Eșecul strategic” al Moscovei în orașul Herson va semăna îndoieli în rândul publicului rus cu privire la scopul războiului din Ucraina, a declarat sâmbătă secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, scrie AFP, citează Kyiv Post.

Herson a fost primul centru urban important care a căzut după ce președintele Vladimir Putin a ordonat trupelor rusești să intre în Ucraina pe 24 februarie.

„Retragerea anunțată a Rusiei din Herson marchează un alt eșec strategic pentru ei. În februarie, Rusia nu a reușit să-și asume niciunul dintre obiectivele sale majore, cu excepția Hersonului”, a declarat Wallace într-un comunicat.

„Acum, odată cu predarea asta, oamenii obișnuiți din Rusia trebuie să se întrebe cu siguranță: „Pentru ce a fost totul?””

Statele Unite au salutat recucerirea de către Ucraina a orașului-port de la Marea Neagră și a calificat-o drept o „victorie extraordinară”, în timp ce rezidenții eliberați au cântat imnul național ucrainean în piața principală din Herson.

În vreme ce Rusia își retrage forțele din Herson către poziții defensive pe malul de est al râului Nipro, Wallace a spus că invazia a „atins doar izolaționismul și umilirea internațională”.

„Marea Britanie și comunitatea internațională vor continua să susțină (Ucraina) și, deși retragerea este binevenită, nimeni nu va subestima amenințarea continuă reprezentată de Federația Rusă”, a conchis el.


UPDATE 15:40. Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a încurajat sâmbătă China „să-şi utilizeze toate mijloacele” pentru a convinge Rusia să respecte dreptul internaţional, cu câteva zile înainte de summitul G20, dominat de consecinţele conflictului în Ucraina, relatează AFP, citează Agerpres.

„Încurajăm autorităţile chineze să utilizeze toate mijloacele aflate în posesia lor pentru a convinge Rusia să respecte frontierele recunoscute internaţional, să respecte suveranitatea Ucrainei”, a declarat el.

Charles Michel s-a exprimat astfel de la Phnom Penh, unde se întâlneşte sâmbătă şi duminică cu lideri ai Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN), reuniţi într-un summit.

El urmează să plece apoi spre insula indoneziană Bali pentru a asista la G20, alături în special de preşedintele chinez Xi Jinping.

„Este important în acest moment brutal al istoriei umane să existe cooperare internaţională şi G20 va fi o altă ocazie de a ne privi ochi în ochi”, a asigurat Charles Michel.

„Noi toţi ţinem să ne înţelegem cu ţări care nu au exact aceleaşi regimuri politice, dar care cred că cel puţin dreptul internaţional trebuie să fie protejat”, a declarat Michel.

Relaţiile între China şi Uniunea Europeană s-au deteriorat după impunerea sancţiunilor, de ambele părţi, cu privire la acuzaţii de încălcări ale drepturilor omului în regiunea chineză Xinjiang.

UPDATE 14:30. Rusia a distrus întregul sistem energetic al Hersonului, va dura aproximativ o lună pentru a-l restabili. Așa evaluează inginerii energetici consecințele ocupării orașului, scrie UNIAN.

Potrivit directorului executiv al DTEK, Dmitri Saharuk, în emisiunea Suspilne, în unele așezări nu există electricitate deloc. De exemplu, în Herson, armata rusă a distrus întregul sistem energetic.

„Acolo nu că ar exista graficul de deconectare a energiei electrice, acolo nu există deloc electricitate”, a spus Saharuk.

Potrivit acestuia, în regiunea Herson vor încerca să restabilească energia electrică cât mai curând posibil.

Pentru aceasta, DTEK va pune la dispozitie specialiști, echipamente si materiale.

„Suntem gata să oferim oameni, echipamente, materiale pentru a ajuta la refacerea infrastructurii energetice din Herson și teritoriul eliberat al regiunii Herson cât mai curând posibil”, a adăugat Saharuk.

El a amintit că, după recucerirea regiunii Kiev, sistemul energetic a fost restabilit în 30 de zile. Atât timp, conform estimărilor aproximative, va dura pentru a lucra în regiunea Herson, dar o evaluare și mai precisă a naturii distrugerii va fi prezentată ulterior.


UPDATE 13:35. Polițiștii de frontieră din Belarus au declarat indignați că armata ucraineană continuă să mineze teritoriile adiacente graniței.

Potrivit Comitetului de Frontieră de Stat din Belarus, Forțele Armate ale Ucrainei nu numai că își minează granița cu țara agresoră, ci ar fi și „distruge drumurile” și „infrastructura”.

Polițiștii de frontieră indignați din Belarus, de pe teritoriul cărora zboară regulat rachete către orașele pașnice ale Ucrainei, au lansat chiar și un videoclip, care ar fi înregistrat faptul „exploatării miniere”.


UPDATE 12:47. Ministrul de Externe ucrainean, Dmitro Kuleba, a solicitat sâmbătă ţărilor din Asia de Sud-Est să ia toate măsurile posibile pentru a împiedica Rusia să joace „jocurile foametei”, referindu-se la acordul privind exportul de cereale ucrainene, care ar putea să expire săptămâna viitoare, scrie REUTERS.

Acordul care permite exportul de alimente şi îngrăşăminte din mai multe porturi ucrainene de la Marea Neagră - mediat de ONU şi Turcia în iulie - ar putea lua sfârşit la 19 noiembrie dacă Rusia sau Ucraina ar avea obiecţii faţă de prelungirea sa.

Vorbind într-o conferinţă de presă în Cambodgia în marja Summitului ASEAN, Dmitro Kuleba a declarat că menţinerea Rusiei în acord este insuficientă şi ar trebui luate măsuri pentru a se asigura că inspectorii săi nu întârzie deliberat transporturile, forţând creşterea preţurilor pe plan mondial.

„Nu este suficient doar să păstrăm Rusia la bord. Este de asemenea important să ne asigurăm că inspectorii ruşi care participă la această iniţiativă acţionează cu bună credinţă şi verifică navele fără întârzieri artificiale”, a spus el, adăugând că ţări din Africa şi Asia au de suferit.

„Lansez un apel către toţi membrii ASEAN să ia toate măsurile posibile pentru a împiedica Rusia să mai joace jocurile foametei cu lumea”, a insistat Kuleba.

Potrivit ONU, peste 10 milioane de tone de cereale şi alte alimente au fost exportate din Ucraina în cadrul acordului respectiv. Naţiunile Unite au avertizat că războiul Rusiei agravează criza alimentară globală, condamnând alte zeci de milioane de oameni la foamete.

Ucraina s-a alăturat pentru prima oară summitului Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) şi unui summit paralel în Asia de Est. Printre cei prezenţi se numără lideri ai SUA, Japoniei, Coreei de Sud şi Australiei, precum şi ministrul rus de Externe Serghei Lavrov.

Kuleba a spus că Lavrov nu a cerut o întâlnire cu el în marja summitului, conform cutumelor diplomatice.

„Dacă o va face, vom lua în considerare cu atenţie cererea sa”, a spus ministrul ucrainean, adăugând că Rusia trebuie să abordeze toate negocierile cu bună credinţă.

„Nu există nici măcar un singur indice care să arate că Rusia caută sincer negocieri”, a afirmat el.

„Am stat la o masă pentru o poză frumoasă, am fost acolo, am făcut-o, am încercat”, a spus în continuare Kuleba referitor la discuţiile cu partea rusă din trecut.

Şeful diplomaţiei ucrainene a mai spus că a discutat în timpul întâlnirilor cu liderii din Asia de Sud-Est despre modalităţile prin care aceştia pot sprijini Ucraina şi le-a transmis că exprimarea neutralităţii şi necondamnarea Rusiei este împotriva intereselor lor.

„Cel mai rău lucru pe care îl poate face o ţară este să nu facă nimic”, a apreciat ministrul ucrainean de Externe.

Într-o declaraţie separată, Dmitro Kuleba a afirmat că „războiul continuă” după succesul repurtat de ţara sa cu o zi în urmă în recucerirea oraşului Herson (sud) de la armata rusă, relatează AFP.

UPDATE 12:10. Rușii suferă pierderi semnificative pe toată linia frontului în Ucraina, pierzând în fiecare zi până la un batalion de forță de muncă, scrie UNIAN.

Potrivit purtătorului de cuvânt al trupelor din est, Serghei Cerevatîi, în regiunea Luhansk au loc bătălii de poziție, iar soldații ucraineni încearcă să oprească inamicul.

„Inamicul a făcut încercări anterioare de a ne contraataca pozițiile, dar s-a lovit de rezistența noastră. A suferit pierderi semnificative și, în general, inamicul suferă pierderi semnificative pe toată linia frontului. De fapt, în fiecare zi până la un batalion (de la 400 la 800 de oameni - UNIAN) pierde, a spus Cerevatîi.

Potrivit sursei citate, unitățile invadatorilor care s-au retras din Herson nu ajunseseră încă în sectorul de est al frontului. Toate acțiunile de asalt ale ocupanților din est sunt efectuate de acele unități care au fost redistribuite în avans, inclusiv forțe recent mobilizate.

Conform celor mai recente date de la Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, pierderile invadatorilor ruși au depășit deja pragul de 80 de mii de oameni. În ultima zi, peste 800 de invadatori au fost omorâți pe pământul ucrainean. De asemenea, aproape 60 de tancuri și vehicule blindate de luptă, 12 sisteme de artilerie au fost distruse în timpul zilei.


UPDATE 11:50. În orașul Mariupol, regiunea Donețk, care a fost capturat temporar de forțele de ocupație ruse, timp de două zile la rând, s-a înregistrat o creștere a mișcării coloanelor militare inamice, a anunțat consilierul primarului orașului, Petro Andriușcenko, care a publicat videoclipuri și fotografii din oraș.

„Înregistrăm consecințele retragerii rușilor din Herson. Prezența ocupanților militari a crescut rapid: atât armata rusă, cât și „nivorienii”, a scris el. El spune că mai devreme invadatorii au trecut pe lângă oraș, dar acum ajung și se opresc direct în Mariupol. În zilele noastre, rușii se stabilesc în case și apartamente goale ale rezidenților.

„Se înregistrează și o altă creștere a deplasării convoaielor militare atât cu echipament, cât și cu muniție.

„Cel puțin de două ori pe zi, convoaiele de camioane în număr de 40-60 de mașini se deplasează din direcția Manhuș, la ieșirea în direcția Volnovaha/Donețk”, a menționat Andriușcenko.

Consilierul primarului vorbește și despre creșterea numărului de utilaje care rămân în oraș. Ocupanții parchează parțial în zone rezidențiale, nu departe de cazarea lor.

„Se poate spune că după Herson, Mariupol se va transforma cu siguranță în principalul nod logistic militar și bază din spate a ocupanților”, a adăugat el.


UPDATE 11:00. După retragerea trupelor ruse din Herson, Henicesk va deveni temporar capitala administrativă a părții ocupate a regiunii Herson, potrivit lui Alexandr Fomin, care deține funcția de secretar de presă al viceprim-ministrului în administrația numită de Rusia.

„Astăzi, capitala administrativă temporară a regiunii Herson este Henicesk. Acolo sunt concentrate toate autoritățile principale (n.red ruse)”, a declarat el, citat de RIA Novosti.

Anterior, Kremlinul a declarat că retragerea trupelor ruse de la Herson pe malul stâng al Niprului nu va schimba statutul regiunii anexate Herson.

„Acesta este un subiect al Federației Ruse, acest statut este definit și fixat legal. Nu există și nu pot exista schimbări aici”, a declarat Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse.


UPDATE 10:35.Trupele de ocupație ruse au deteriorat grav barajul hidrocentralei Kahovka din regiunea Herson, potrivit companiei americană Maxar Technologies, care a publicat propriile imagini din satelit, scrie Hromadske.

Imaginile au fost făcute la aproximativ 10:25 a.m. pe 11 noiembrie. Acestea arată că barajul are daune semnificative. În special, unele secțiuni ale barajului și ecluzelor au fost distruse.

Sursa/ Hromadske


UPDATE 10:15. Cancelarul german, Olaf Scholz, a declarat într-un interviu, că este imposibil ca războiul ruso-ucrainean să se încheie prin diplomație, după ce Vladimir Putin a fost cel care a eliminat toate eforturile care fuseseră depuse anterior în materie de negocieri între cele două țări și impune să facă concesii rușilor.

„Cu acest război criminal pe care îl trăim acum, Putin, în primul rând, a împiedicat tot ceea ce se întâmplase înainte în ceea ce privește negocierile”, a spus Scholz.

Scholz a remarcat că dictatorii trebuie să înțeleagă în sfârșit că este imposibil să pună mâna pe teritoriile țărilor independente.

„În primul rând, Rusia trebuie să își dea seama că ideea unei lumi dictatoriale nu va funcționa și că nu poți pur și simplu să treci peste teritoriu cu un creion și să spui că acesta este acum al meu. Prin urmare, nu va exista o lume dictatorială, trebuie să existe o altă înțelegere”, a punctat cancelarul german.

Cu puțin timp înainte de începerea unei invazii la scară largă, Scholz s-a întâlnit cu Putin, apoi, după cum își amintește cancelarul, președintele rus a cerut să nu existe „rachete în Ucraina care să amenințe Moscova” și ca Ucraina să nu adere la NATO.

„Niciunul din motivele care și-au jucat rolul acolo nu ar justifica acest război, pentru că nimic din toate acestea nu s-a întâmplat cu adevărat”, a conchis cancelarul Germaniei.


UPDATE 09:45. Consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a calificat eliberarea Hersonului drept o „victorie extraordinară” pentru Ucraina, potrivit Bloomberg. Totodată, Sullivan, însă, nu a putut confirma afirmația Rusiei cu privire la retragerea finală a trupelor de pe malul drept al regiunii Herson.

„Se pare că rușii au urmat această concluzie. Și chiar se pare că ucrainenii tocmai au câștigat o victorie remarcabilă când singurul centru regional capturat de Rusia în acest război este acum din nou sub steagul Ucrainei. Și aceasta este un lucru destul de remarcabil”, a răspuns el.

Sullivan a explicat că victoria de la Herson are implicații strategice mai largi.

„Deoarece capacitatea de a-i împinge pe ruși peste râu înseamnă că amenințarea pe termen lung la adresa unor locuri precum Odesa și coasta Mării Negre este redusă față de ceea ce era înainte”.

El a subliniat că acesta nu este sfârșitul războiului, ci un punct important, iar eliberarea Hersonului s-a datorat în primul rând priceperii Forțelor Armate ale Ucrainei, împreună cu sprijinul occidental.


UPDATE 09:10. Începând cu 11 noiembrie, Forțele Armate ale Ucrainei au eliberat de sub ocuparea rusă aproximativ 3.000 de kilometri pătrați în sudul Ucrainei. Potrivit secretarei de presă al Comandamentului „Sud” Natalia Gumeniuk, Comandamentul Forțelor de Apărare ale Ucrainei este conștient că în aceste teritorii mai există unități ale trupelor ruse, care „probabil vor încerca să creeze măsuri de sabotaj”.

„Continuăm să lucrăm în acest domeniu. Prin urmare, nu ne grăbim să anunțăm eliberarea teritoriilor. Deși suprafața acestora s-a mărit deja de zece ori. Dacă în ziua precedentă vorbeam despre 260 de kilometri pătrați, astăzi este de peste 3.000 de kilometri pătrați a teritoriilor eliberate”, a spus ea.

Ea a subliniat, de asemenea, că există încă teritorii unde invadatorii ruși au rămas.

Pe 10 noiembrie, comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei Valeri Zalujni a spus că trupele ucrainene își continuă ofensiva în regiunea Herson conform planului: de la 1 octombrie, o suprafață de aproape 1,4 mii de kilometri pătrați a fost eliberată. Pe 11 noiembrie, soldații ucraineni au intrat în Herson, care era sub ocupație de la începutul războiului.

Vladimir Zelenskiy a numit ziua de 11 februarie o „zi istorică”, deoarece Ucraina a recuperat Hersonul. Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare, Alexei Danilov, a spus că retragerea invadatorilor din regiunea Herson a avut loc sub atacul Forțelor Armate ale Ucrainei.


Replica Media transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai, 24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie, 2 iunie, 3 iunie, 4 iunie, 5 iunie, 6 iunie, 7 iunie, 8 iunie, 9 iunie, 10 iunie, 11 iunie, 12 iunie, 13 iunie, 14 iunie, 15 iunie, 16 iunie, 17 iunie, 18 iunie, 19 iunie, 20 iunie, 21 iunie, 22 iunie, 23 iunie, 24 iunie, 25 iunie, 26 iunie, 27 iunie, 28 iunie, 29 iunie, 30 iunie, 1 iulie, 2 iulie, 3 iulie, 4 iulie, 5 iulie, 6 iulie, 7 iulie, 8 iulie, 9 iulie, 10 iulie, 11 iulie, 12 iulie, 13 iulie, 14 iulie, 15 iulie, 16 iulie, 17 iulie, 18 iulie, 19 iulie, 20 iulie, 21 iulie, 22 iulie, 23 iulie, 24 iulie, 25 iulie, 26 iulie, 27 iulie, 28 iulie, 29 iulie, 30 iulie, 31 iulie, 1 august, 2 august, 3 august, 4 august, 5 august, 6 august, 7 august, 8 august, 9 august, 10 august, 11 august, 12 august, 13 august, 14 august, 15 august, 16 august, 17 august, 18 august, 19 august, 20 august, 21 august, 22 august, 23 august, 24 august, 25 august, 26 august, 27 august, 28 august, 29 august, 30 august, 31 august, 1 septembrie, 2 septembrie, 3 septembrie, 4 septembrie, 5 septembrie, 6 septembrie, 7 septembrie, 8 septembrie, 9 septembrie, 10 septembrie, 11 septembrie, 12 septembrie, 13 septembrie, 14 septembrie, 15 septembrie, 16 septembrie, 17 septembrie, 18 septembrie, 19 septembrie, 20 septembrie, 21 septembrie, 22 septembrie, 23 septembrie, 24 septembrie, 25 septembrie, 26 septembrie, 27 septembrie, 28 septembrie, 29 septembrie, 30 septembrie, 1 octombrie, 2 octombrie, 3 octombrie, 4 octombrie, 5 octombrie, 6 octombrie, 7 octombrie, 8 octombrie, 9 octombrie, 10 octombrie, 11 octombrie, 12 octombrie, 13 octombrie, 14 octombrie, 15 octombrie, 16 octombrie, 17 octombrie, 18 octombrie, 19 octombrie, 20 octombrie, 21 octombrie, 22 octombrie, 23 octombrie, 24 octombrie, 25 octombrie, 26 octombrie, 27 octombrie, 28 octombrie, 29 octombrie, 30 octombrie, 31 octombrie, 1 noiembrie, 2 noiembrie, 3 noiembrie, 4 noiembrie, 5 noiembrie, 6 noiembrie, 7 noiembrie, 8 noiembrie, 9 noiembrie, 10 noiembrie și 11 noiembrie.


IMPORTANT!!! Este un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media