Sirenele antiaeriene au răsunat la Kiev şi întreaga ţară înainte de începutul summitului UE-Ucraina

3 februarie 2023, 12:26 Ucraina 262
Kiev, baricade.  Sursa: Anadolu Agency

Sirenele antiaeriene au răsunat vineri la Kiev cu puţin timp înainte de summitul UE-Ucraina, unde liderii Uniunii Europene urmează să se întâlnească cu președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy, ceea ce va aduce promisiunea unor noi sancțiuni împotriva Rusiei, dar va zădărnici probabil speranța Ucrainei de a adera rapid la UE.

Alarmele antiaeriene s-au făcut apoi auzite în întreaga ţară, într-un moment în care preşedintele ucrainean Vladimir Zelenskiy se pregătea să-i primească pe liderii UE, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel, relatează Agerpres, citând surse precum AFP și Reuters.

Liderii UE s-au deplasat în Ucraina pentru acest summit înaintea împlinirii unui an de la declanşarea invaziei care a devastat oraşe şi a provocat moartea a zeci de mii de oameni, a forţat milioane de oameni să-şi părăsească locuinţele şi a zguduit alimentarea globală cu energie şi alimente.

Von der Leyen şi Michel au venit la Kiev cu promisiunea de a susţine Kievul „atâta timp cât va fi necesar”, dar nu vor oferi ţării aflate în război cu Rusia o cale rapidă de aderare la blocul comunitar, notează Reuters.

„Uniunea Europeană va sprijini Ucraina şi poporul ucrainean împotriva războiului de agresiune al Rusiei atât timp cât va fi necesar”, vor afirma cei trei lideri într-o declaraţie comună, care a putut fi consultată în draft de Reuters.

Rusia este hotărâtă să facă progrese înainte ca Ucraina să primească tancurile de luptă și vehiculele blindate occidentale promise, a luat avânt pe frontul de est și a anunțat progrese la nord și la sud de Bahmut, unde se dau lupte crâncene de luni de zile.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media