Șefa Secţiei Teritoriale Bălţi a AIPA și un administrator, reținuți de CNA. Au fost efectuate noi acțiuni de urmărire penală în dosarele AIPA

7 februarie 2023, 12:42 Societate 163
CNA, rețineri.  Sursa: CNA
Acțiunile de urmărire penală în dosarul acordării frauduloase a subvențiilor pentru agricultură continuă. Ofițerii Direcției generale teritoriale Nord a CNA, în comun cu procurorii anticorupţie din cadrul oficiului Nord, au desfășurat percheziţii, în această dimineață, la domiciliul și biroul de serviciu ale șefei Secţiei Teritoriale Bălţi a Agenţiei de Intervenţii şi Plăţi în Agricultură şi la domiciliul unui administrator care desfăşoară activitate în domeniul agriculturii în zona din Nord a țării.
În urma acțiunilor de astăzi, au fost ridicate mijloace financiare în valoare de 31 000 de lei; contracte; ordine de plată și facturi fiscale, care demonstrează transferurile bănești către persoanele juridice, complice la infracțiune și care acordau instrumente pentru deghizarea provenienței banilor, rezultați din infracțiune; certificate, ce confirmă depunerea dosarelor de subvenționare și telefoane mobile.

Astfel, până în prezent, a fost pornită urmărirea penală pe 27 de cauze, în baza bănuielii rezonabile că au fost săvârşite: corupere pasivă, activă, trafic de influență și spălare de bani.

Pe 24 ianuarie 2023, ofițerii Centrului Național Anticorupție au efectuat acțiuni de urmărire penală în zeci de cauze penale, pornite pe abuz de serviciu, corupere pasivă, corupere activă, trafic de influență și spălare de bani.

Mai mulți funcționari publici din cadrul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), precum și reprezentanți ai unor agenți economici au fost reținuți pentru ilegalități, comise la acordarea subvențiilor pentru agricultură.
Diana
publicat de:
Diana Severin
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media