VIDEO/ Poliția Națională anunță lansarea unui nou instrument de detectare a încălcărilor rutiere. Sistemul „Eunomia Traffic” este în faza de testare

19 ianuarie 2023, 11:24 Societate 443
Eunomia Traffic.  Sursa: captură video

Inspectoratul General al Poliției (IGP) anunță lansarea unui nou instrument digital de detectare a încălcărilor rutiere. Este vorba despre „EUNOMIA TRAFFIC’’, un sistem digital care vine să perfecționeze procesul de documentare a încălcărilor rutiere, fără implicarea polițiștilor, care se află în prezent în faza de testare.

Potrivit poliției, pe străzi va circula o mașină inteligentă, dotată cu cititor de numere și cameră de 360 grade, care va permite constatarea tehnică și științifică a abaterilor comise în trafic din ambele sensuri de circulație, prin monitorizarea și scanarea numerelor de înmatriculare ale unităților de transport din trafic, iar ulterior fixarea automată a acestora.

Sistemul poate constata:

- depășirea limitei de viteză

- neacordarea priorității legale pietonilor

- purtarea convorbirilor telefonice în timpul deplasării

- încălcarea regulilor de oprire și staționare a vehiculelor

- provocarea situațiilor accidentare

- identificarea mijloacelor de transport care nu au fost supuse inspecției tehnice periodice

- automobilele aflate în căutare, dar și alte încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere.

IGP notează că, sistemul a fost preluat în vederea sporirii capacității Poliției de monitorizare a respectării regulamentului circulației rutiere de către participanții la trafic, dar și dezvoltarea practicilor europene privind constatarea contravențiilor.

Mașina inteligentă va fi testată pe o perioadă de două luni. La intervale periodice de timp IGP va prezenta statistica încălcărilor constatate în trafic.

În acest context, Poliția Națională îndeamnă participanții la traficul rutier să se deplaseze regulamentar pentru a nu fi subiecți ai documentării digitale.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media