Pompierii și salvatorii vor fi la datorie de Revelion. IGSU vine cu recomandări pentru cetățeni

31 decembrie 2022, 13:32 Societate 107
Pompieri la intervenție.  Sursa: IGSU

Peste 470 de pompieri și salvatori cu 150 unități de tehnică sunt gata să intervină în situații de risc. Efectivele vor activa în regim de 24 de ore pentru misiuni de salvare, dar și acțiuni de prevenire a situațiilor excepționale, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

În vederea prevenirii situațiilor de risc, specialiștii îndemnă oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare în special ce ține de utilizarea surselor de încălzire și exploatarea instalațiilor alimentate cu gaze naturale.

Pompierii roagă cetățenii să nu supraîncălzească sobele și să stingă focul pe parcursul nopții. Mai mult, de recomandări au parte și persoanele care folosesc aparate electrice de încălzit.

Pentru evitarea intoxicațiilor cu monoxid de carbon, salvatorii atenționează asupra pericolului instalațiilor defecte, sau neautorizate. În cazul defecțiunilor este indicată apelarea specialiștilor pentru remedierea problemei.

Totodată, pentru prevenirea producerii unui incendiu, pompierii îndeamnă cetățenii să fie foarte prudenți la instalarea și poziționarea bradului. Astfel, acesta nu trebuie să atingă caloriferele, instalații electrice și cele de încălzit.

De asemenea, conform specialiștilor decorațiunile electrice defecte pot duce la izbucnirea arderii, de aceea este strict interzis aprinderea lumânărilor pe brad, iar luminițele și ghirlandele electrice trebuie să fie stinse pe timp de noapte. O atenție separată trebuie acordată și minorilor, în special în perioada vacanței de iarnă.

Astfel, în condiții de temperaturi oscilante, maturii sunt îndemnați să monitorizeze strict copiii și să nu le permită aflarea acestora în preajma râurilor și bazinelor acvatice.

De Revelion, angajații IGSU vor fi la datorie, în vederea menținerii siguranței cetățenilor. În situații de risc oamenii sunt îndemnați să sune de urgență Serviciul 112.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media