„Sunt deciziile lui personale”. Reacția PSRM și a lui Igor Dodon, după ce Ion Ceban și-a lansat propriul partid

24 august 2022, 14:09 Politică 201
PSRM.  Sursa: Replica Media

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova a luat act de declaraţiile primarului Chişinăului, Ion Ceban, care la 23 august, a anunțat lansarea partidului „Mișcarea Alternativă Națională”. Socialiștii susțin că „sunt deciziile sale personale”, iar consilierii socialiști din Consiliul Municipal Chișinău își vor continua activitățile care au fost inițiate.

„Partidul Socialiştilor a luat act de declaraţiile primarului Chişinăului, Ion Ceban. Acestea sunt deciziile lui personale. PSRM are o echipă și o ideologie stabilă. Agendă proprie și responsabilitate față de alegători. Socialiștii nu se abat de la principiile declarate. Politica fără principii este lipsită de sens și se transformă într-o farsă fără sens”, susține Vlad Bătrîncea, secretarul executiv al PSRM.

Totodată, Bătrîncea precizează că membrii PSRM din CMC își vor continua activitățile care au fost inițiate.

„Deținând cea mai mare fracțiune din Consiliul Municipal Chișinău (aproape jumătate din consilieri), PSRM asigură funcționarea stabilă a orașului. Echipa de socialiști va continua activitățile care vizează dezvoltarea capitalei și rezolvarea problemelor chișinăuenilor. Sute de proiecte au fost deja implementate, iar lucrările continuă”, a punctat Bătrîncea.

Totodată, într-un răspuns oferit pentru portalul de știri Unimedia, președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon, a menționat că nu cunoaște ce politică va promova noul partid. Dodon a precizat că va urmări activitatea acestuia din curiozitate pentru „a înțelege ce s-a întâmplat între timp cu dânsul”.

„Eu eram responsabil de activitatea lui Ion, cât el era membru al echipei PSRM. Acum, după ce a plecat și a părăsit Partidul Socialiştilor, eu nu pot ști ce e în capul lui și ce politică va promova. Dar voi urmări, pentru că suntem și noi curioși să înțelegem ce s-a întâmplat între timp cu dânsul.

Colegilor din PSRM, ca principala forță de opoziție din țară, le transmit să-și consolideze rândurile pentru lupta împotriva guvernării totalitare și antisociale și pentru a obține demisia in corpore a conducerii statului și provocarea alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate.

Acum opoziția trebuie sa se mobilizeze în comun, indiferent de viziuni geopolitice și ideologii, împotriva pericolului antinațional reprezentat de Maia Sandu și PAS”, a declarat Igor Dodon pentru Unimedia.

Primarul general al municipiul Chișinău, Ion Ceban, a anunțat astăzi, 23 august, lansarea partidului „Mișcarea Alternativă Națională”, formațiune politică care, potrivit lui Ceban, este „pentru faptele făcute și contra vorbelor sterile.”

Anterior, în cadrul unui briefing ținut la Primărie, Ion Ceban anunța despre lansarea Mișcării „Alternativa Națională”. Edilul nu a oferit mai multe detalii despre viitoarea formațiune politică, menționând doar că „detalii suplimentare cu privire la acest proiect politic va oferi ulterior”. Asta după ce a ținut un discurs acid la adresa guvernării și că această inițiativă este așteptată de cetățeni.

Ion Ceban a devenit primar general al municipiului Chișinău din 11 noiembrie 2019.

A fost vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova (2019), deputat în 3 legislaturi, fost Președinte al fracțiunii Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău (2015-2019). A deținut diferite funcții în executiv de la șef de direcție până la viceministru.

Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media