Reacția socialistului Petru Burduja la declarațiile lui Radu Marian privind reducerea TVA pentru sectorul HoReCa: „Nu a studiat legea așa cum trebuie”

23 iunie 2021, 18:50 Afaceri 186
Petru Burduja, PSRM.  Sursa: Parlament.md

Deputatul PSRM, Petru Burduja, conducătorul Comisiei economie buget finanțe a Parlamentului, susține că deputatul PAS, Radu Marian, nu a citit bine legea privind reducerea cotei TVA cu 6% pentru sectorul HoReCa, iar declarațiile făcute de acesta sunt în context electoral. Într-un comentariu oferit pentru Replica Media, Burduja a menționat că legea ce prevede facilități fiscale pentru HoReCa, intră în vigoare în jumătate de an de la publicarea în Monitorul Oficial, adică, aproximativ în luna octombrie.

„Eu l-aș sfătui să citească în primul rând Codul Fiscal, și să vadă că toate legile ce țin de domeniul fiscal și care au atribuții la completarea surselor bugetare intră în vigoare în jumătate de la data publicării în Monitorul Oficial. În caz contrar, legea este anticonstituțională”, a explicat Petru Burduja.

Deputatul Socialist a mai spus că la Comisia economie buget finanțe a Parlamentului au venit mai multe demersuri din partea HoReCa, și că „s-a explicat despre implementarea acestui TVA de 6%, cu atât mai mult și Ministerul de Finanțe a venit cu poziția comisiei pe acest subiect”, fără să facă precizări.

Acesta a mai spus că Radu Marian „nu a studiat legea așa cum trebuie. El nu știe singur ce citește”.

Reacția deputatului Burduja vine după ce deputatul PAS, Radu Marian, a declarat că sectorul HoReCa „a fost lăsat baltă de autorități”, deoarece Legea care prevede reducerea TVA până la 6% în acest domeniu, elaborată de Partidul „Șor” și „Pentru Moldova”, este una „prost scrisă” și care nu poate fi „pusă în aplicare”.

Mai mult de atât, nici Comisia economie, buget și finanțe a Parlamentului nu oferă o claritate celor din domeniul HoReCa în privința posibilității implementării acestei legi.

Proiectul de lege cu privire la reducerea în jumătate a TVA pentru HoReCa în perioada stării de urgență și stării de urgență în sănătate publică, elaborat de deputații Partidului „ȘOR” și cei ai Platformei „Pentru Moldova”, a fost votat de Parlament, în două lecturi, în data de 23 aprilie 2021.

Prin urmare, potrivit deputatului Burduja, legea ar urma să intre în vigoare la sfârșitul lunii octombrie anul curent.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media