Donație de echipamente medicale în valoare de 1,2 milioane lei pentru ANSP din partea României

22 iunie 2021, 17:44 Sănătate 84
Donație de echipament medical anti-COVID din România.  Sursa: ansp.md

Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) a beneficiat de un lot de echipamente medicale de protecţie din partea unui grup de companii din România – membre al Camerei de Comerţ şi Industrie Maramureş, cu suportul Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Donația recepționată în valoare de aproximativ 1,2 milioane lei constă din măști chirurghicale tip II – 882.000 bucăți, măști igienice – 118.000 bucăți, măști FFP2 1504-10.880 bucăți, combinezoane impermeabile – 1000 bucăți.

Lotul va fi repartizat subdiviziunilor teritoriale ale ANSP, laboratoarelor regionale, dar şi echipelor mobile pentru imunizare împotriva COVID-19.

„Ne exprimăm mulţumirea pentru acest gest de susţinere şi solidaritate, care va contribui la consolidarea capacităţilor sistemului medical din ţară. Aceste echipamente de protecţie vor asigura activitatea specialiştilor ANSP în condiţii de siguranţă pentru prevenirea răspândirii infecţiei COVID-19”, a spus secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Denis Cernelea.

La rândul său, directorul interimar al ANSP, Vasile Guştiuc, şi-a exprimat recunoştinţa şi a mulţumit mediului de afaceri pentru acest ajutor umanitar valoros în contextul situaţiei epidemiologice actuale, când lucrătorii medicali sunt antrenaţi plenar în activităţile de combatere a pandemiei COVID-19.

Donaţia a fost oferită prin intermediul Asociaţiei Profesionale Neguvernamentale de Asistenţă Socială ASSOC din România.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media