SUA sunt decise să „mute munţii din loc” pentru a face ca Ucraina să câştige împotriva Rusiei

26 aprilie 2022, 15:29 Externe 276
Lloyd Austin.  Sursa: Alex Brandon/Reuters

Statele Unite sunt decise să „mute munţii din loc” pentru a face ca Ucraina să câştige împotriva Rusiei, a dat asigurări marţi secretarul apărării american Lloyd Austin, în faţa reprezentanţilor din 40 de ţări reuniţi la baza aeriană americană Ramstein, în vestul Germaniei, pentru a analiza mijloacele de consolidare a capacităţilor militare ale Kievului, scrie Agerpres.

„Ucraina crede în mod clar că poate câştiga şi acesta este cazul pentru toată lumea de aici”, a declarat Austin în deschiderea reuniunii organizate la iniţiativa Washingtonului.

Într-un moment când Rusia vizează controlul total asupra regiunii Donbas şi părţii de sud a Ucrainei, ''noi putem face mai mult în privinţa bazei noastre industriale de apărare pentru a continua să ajutăm Ucraina să se apere într-o manieră şi mai eficace'', a afirmat Austin.

SUA, care furnizează cel mai substanţial ajutor militar internaţional pentru Ucraina, vor să îi „dea tipul de sprijin, tipul de artilerie şi de muniţii care vor fi eficace în acest stadiu al luptei”, precizase şeful Pentagonului într-o conferinţă de presă în Polonia, nu departe de frontiera cu Ucraina.

Kievul are nevoie mai ales de artilerie grea şi blindate pentru a încerca să respingă forţele ruse în sudul şi estul ţării.

La reuniunea pe tema războiului din Ucraina organizată la baza americană Ramstein iau parte ministrul apărării din SUA, Lloyd Austin, şi omologi din alte 39 de ţări, precum şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Printre altele sunt prezente Finlanda şi Suedia, ţări tradiţional neutre, dar care au în vedere o aderare la Alianţa Nord-Atlantică în urma invaziei ruse în Ucraina.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media