Președintele Ucrainei a primit scrisorile de acreditare a ambasadorilor R. Moldova, SUA și Indiei în cadrul unei ceremonii oficiale

3 iunie 2022, 07:56 Ucraina 1032
Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy și ambasadorului Republicii Moldova, Valeriu Chiveri .  Sursa: www.president.gov.ua

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy, a acceptat scrisorile de acreditate a ambasadorilor SUA, Bridget Brink, ambasadorului Republicii Moldova, Valeriu Chiveri și ambasadorului Republicii India, Harsha Kumar Jane, care au revenit la Kiev pentru a-și începe misiunea diplomatică, întreruptă din cauza agresiunii ruse pe teritoriul ucrainean.

Ceremonia de acordare a acreditărilor a avut loc pe teritoriul Sanctuarului Național „Sofia din Kiev”, cu participarea reprezentanților tuturor țărilor străine, ale căror ambasade și-au reluat deja activitatea în Ucraina.

Sursa/ Președinția Ucrainei

„Le mulțumesc tuturor ambasadorilor care au rămas cât mai mult timp în Ucraina. Cei care s-au întors cât mai curând în Ucraina. Voi fi cât se poate de fericit pentru toți cei care se vor întoarce curând în inimile noastre, la Kiev”, a spus Vladimir Zelenskyi.


Primind acreditările din partea Ambasadorului R. Moldova, Vladimir Zelenskiy a remarcat că la începutul agresiunii ruse, țara noastră a acceptat un număr mare de ucraineni care solicitau azil.

„Țările noastre sunt unite de credința în dreptate. Nu vreau să spun astăzi că țările noastre sunt unite prin dezastru, pentru că știm ce este ocupația. Ne unește fericirea, pentru că știm ce este libertatea”, i-a spus președintele ucrainean lui Variu Chiveri.

Potrivit președintelui Ucrainei, noua tradiție de a desfășura ceremoniile de acreditare pe teritoriul Sanctuarului Național „Sofia din Kiev” simbolizează încrederea, sinceritatea și responsabilitatea.

„Prima este încrederea. Acesta este un loc sacru pentru noi. Cel care stă aici trebuie să fie un reprezentant demn al poporului său. Cel care stă aici trebuie să fie un prieten adevărat al poporului nostru. Al doilea lucru este sinceritatea. Este sinceritate. Din partea noastră. În acest loc sfânt pentru noi, Ucraina promite să fie un prieten credincios și un partener de încredere în fața lui Dumnezeu. Cel care stă aici nu trebuie să se îndoiască niciodată de cuvântul Ucrainei. Al treilea lucru este responsabilitatea. Din partea ta. Cel care stă aici ne tratează la fel cum îl tratăm noi pe el. Intențiile sale vor fi mereu strălucitoare, prietenia - sinceră, cuvântul - ferm, și acțiunea - decisivă”, a conchis Zelenskiy.

La 22 decembrie 2021, Valeriu Chiveri a fost numit ambasador al R. Moldova în Ucraina. Anterior, el a fost ambasador al Republicii Moldova în Austria, în perioada anilor 2010-2013, precum și șeful Delegației permanente a Moldovei pe lângă OSCE; reprezentantul permanent al Republicii Moldova pe lângă Organizațiile Internaționale cu sediul la Viena.

În perioada 2013-2015 a fost viceministru în cadrul MAEIE al Republicii Moldova, iar din 2019 până în prezent exercită funcția de șef al Oficiului pentru programe al OSCE, în Dushanbe, Tadjikistan.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media