A treia lună consecutiv, Chișinăul prelungește autorizația de mediu pentru Uzina Metalurgică din Rîbnița

29 iunie 2022, 15:29 Economie 78
Uzina Metalurgică din Rîbnița.  Sursa: mold-street.com

Pentru a treia lună consecutiv, Chișinăul eliberează autorizație de mediu temporară pentru Uzina Metalurgică din Rîbnița privind gestionarea deşeurilor și a autorizației de emisie a poluanților în atmosferă de la surse fixe.

O decizie în acest sens a fost aprobată, miercuri, 29 iunie, de membrii Comisiei Situații Excepționale (CSE), iar noua autorizație va fi valabilă până la 31 august.

„A fost prelungit, până la 31 august 2022, termenul de valabilitate a Autorizației de mediu privind gestionarea deşeurilor și a Autorizației de emisie a poluanților în atmosferă de la surse fixe, eliberată pentru SATD „Uzina Metalurgică Moldovenească””, informează Guvernul.

Amintim că prima înțelegere între Chișinău și Tiraspol a avut loc la sfârșitul lunii aprilie, în urma căreia pe parcursul lunii mai și iunie am procurat energie electrică, de la Centrala de la Cuciurgan din regiunea transnistreană, în baza unei înțelegeri directe, iar în schimb Uzina Metalurgică din Râbnița a funcționat în urma emisiei autorizației de către Guvernul de la Chișinău.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media