Cîțu a menționat că a demisionat de la șefia Senatului după ce colegii săi nu au fost de acord cu declarațiile privind măsurile guvernamentale.
Cu toate acestea, Florin Cîțu afirmă că nu va pleca și din PNL, ci își va continua cariera politică.
„Voi face mai departe politică, aceste sunt funcții pe care le primești în urma unor activități, nu sunt funcții pe care le primești pe viață. Eu nu sunt în politică pentru mine, sunt pentru români și atâta timp cât cineva încearcă să ia măsuri împotriva românilor eu mă voi opune. Niciodată nu voi demisiona din PNL, eu sunt liberal”, a afirmat Cîțu.
Funcția ar urma să fie preluată interimar, până la sesiunea din toamnă, de unul dintre vicepreședinți, cel mai probabil de către Alina Gorghi, scrie G4Media.
Florin Cîțu a intrat în coliziune directă cu noul președinte al partidului, Nicolae Ciucă, după ce a pierdut șefia PNL. Cîțu a criticat constant politicile guvernamentale și a atacat frontal PSD, partenerul de coaliție al liberalilor.
Florin Cîțu a rămas luni și fără șefia organizației PNL Sector 3, pe care o conducea interimar.
Fostul premier Cîțu a fost impus de președintele Klaus Iohannis ca președinte al PNL la alegerile din august 2021, în urma unor alegeri pe care Ludovic Orban, concurentul său, le-a catalogat ca fiind trucate. Cîțu și-a pierdut însă rapid puterea după ce USR a decis să iasă din guvern ca urmare a demiterii ministrului Justiției, Stelian Ion, iar guvernul a picat în urma unei moțiuni de cenzură. PNL a acceptat, peste capul lui Cîțu, o coaliție guvernamentală cu PSD, iar Iohannis l-a numit în premier pe Nicolae Ciucă. Ulterior, Ciucă a preluat și șefia partidului în urma unor alegeri în care nu a avut contracandidat.
În interiorul PNL, Cîțu nu și-a creat niciodată o bază reală de putere. Singurul său aliat a fost Dan Vîlceanu, fost ministru al Finanțelor. Și Vîlceanu a pierdut în această săptămâna șefia organizației PNL Gorj.
