Mihail Saakaşvili, încarcerat şi aflat în greva foamei, a fost transferat la un spital penitenciar

8 noiembrie 2021, 19:33 Externe 99
Mihail Saakașvili.  Sursa: Sova.news

Fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili, care a declarat greva foamei în închisoarea unde este încarcerat de la 1 octombrie, a fost transferat la un spital penitenciar, transmit Reuters şi AFP, citat de Digi24.ro.

„Pentru a evita agravarea stării de sănătate a lui Mihail Saakaşvili şi din cauza unui risc crescut pentru securitatea sa, el a fost transferat din închisoarea nr.12 către instituţia medicală pentru deţinuţi nr. 8”, a transmis administraţia penitenciară georgiană.

Saakaşvili, în vârstă de 53 de ani, a fost arestat la 1 octombrie, după ce s-a întors în Georgia în ajunul alegerilor locale, pentru a reuni opoziţia, în ceea ce el a descris ca fiind o misiune de salvare a ţării.

El a fost încarcerat într-un penitenciar din oraşul Rustavi, la sud de capitala Tbilisi, unde a intrat în greva foamei.

Saakaşvili a fost condamnat în contumacie la 6 ani de detenţie în 2018 pentru abuz de putere în timpul preşedinţiei sale (2004-2013), acuzaţii pe care le respinge ca fiind motivate politic.

Actualul preşedinte, Salome Zurabişvili, a declarat săptămâna trecută că Saakaşvili a revenit în ţară ca să destabilizeze scena politică şi că nu va putea fi graţiat niciodată, potrivit Agerpres.

Totuşi, a spus ea, dat fiind interesul puternic al opiniei publice în cazul său, fostul preşedinte trebuie recunoscut ca un deţinut special, iar autorităţile ar trebui să ia toate măsurile „aşa încât deteriorarea sănătăţii sale să nu fie folosită pentru speculaţii politice sau destabilizare”.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media