Asigurări de la București: România nu va abandona Republica Moldova în plină iarnă, dacă lucrurile se complică din punct de vedere al alimentării cu gaze

15 octombrie 2021, 08:10 Economie 2159
Gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău.  Sursa: Andrei Spînu/Facebook

„În cazul în care lucrurile se complică din punct de vedere al alimentării cu gaze naturale, România nu va abandona Republica Moldova. Sigur, este vorba de contractele pe care le negociază Republica Moldova cu partenerii tradiţionali, dar clar că România nu va abandona fraţii de peste Prut, nu va abandona niciodată Republica Moldova în plină iarnă”, a declarat europarlamentarul Rareş Bogdan, aflat în studioul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

Eurodeputatul român a precizat că Guvernul de la Bucureşti, pe fondul crizei energetice fără precedent la nivel european, ia în calcul să alimenteze cu gaze naturale Republica Moldova prin gazoductul Iaşi- Chişinău.

„Este o chestiune la care se lucrează. Este un grup de lucru din care fac parte oficiali de la Bucureşti, dar şi vicepremierul Republicii Moldova. De asemenea, România va ajuta Republica Moldova cu alimentarea cu păcură. Sunt lucruri importante pe care România le face. Asta pe lângă companii româneşti, de stat sau private, listate la bursă, care îşi îndreaptă atenţia spre Republica Moldova datorită noilor instituţii de la Chişinău şi vor să treacă Prutul. Sunt lucruri importante şi cetăţeanul Republicii Moldova trebuie să înţeleagă că acestea sunt lucruri direct condiţionate de votul acordat în urmă cu trei luni de zile”, a spus Rareş Bogdan la TVR Moldova.

Și eurodeputatul Eugen Tomac dă asigurări că România nu va abandona Republica Moldova. „Criza are foarte multe substraturi şi are foarte multe interese economice şi politice. Rusia a manipulat preţul pieţii de gaze, punând o presiune incredibilă pe ţările care cumpără de la ei. Ceea ce trebuie să ştie cetăţenii Republicii Moldova este că, în situaţii limită, nu vor rămâne singuri şi că România este dispusă ca, din puţinul pe care îl are, să ofere şi Republicii Moldova pentru a trece împreună peste această iarnă”, a spus Eugen Tomac, citat de TVR.


Cristian
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informatii de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media