VIDEO/ Șase bărbați, printre care trei polițiști de frontieră, reținuți într-un dosar de contrabandă cu țigări

12 decembrie 2022, 10:42 Societate 305
Contrabandă cu țigări, cu implicarea polițiștilor de frontieră.  Sursa: colaj/IGPF

Șase persoane, dintre care trei angajați ai Poliției de Frontieră, inclusiv unul cu funcție de conducere, au fost reținute reținute într-un dosar de contrabandă cu țigări. Patru bănuiți au fost prinși săptămâna trecută de procurorii PCCOCS și de o echipă a Poliției de Frontieră în timp ce încercau să scoată din țară un lot de peste 600.000 țigarete peste râul Prut, în apropiere de satul Tochile-Răducani, raionul Leova, iar alții doi - polițiști de frontieră, au fost reținuți mai târziu în urma unor percheziții.

Reținerile au avut loc la mijlocul și în a doua parte a săptămânii precedente, după care au fost aplicate mandate de arestare.

Inițial, au fost reținute în flagrant patru persoane, inclusiv un polițist de frontieră. Tentativa de contrabandă a avut loc în apropiere de localitatea Tochile-Răducani, raionul Leova, iar la fața locului au fost depistate un autoturism ce aparținea organizatorului, o barcă gonflabilă și peste 300.000 țigarete cu timbru de acciz autohton.

În următoarea zi, într-o localitate din Leova, la domiciliul organizatorului grupului infracțional au fost depistate alte 300.000 țigarete, o armă deținută ilegal și uniforme polițienești, deși persoana nu este angajată în niciun organ de poliție.

Totodată, în cadrul dosarului, în aceeași zi au fost reținuți alți doi angajați ai Poliției de Frontieră, unul fiind cu funcție de conducere.

Ulterior, procurorii PCCOCS au prezentat Judecătoriei Cahul demersuri cu privire la aplicarea arestului în privința celor șase persoane, cu vârste cuprinse între 31 și 42 de ani. Astfel, judecătorul a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile în Penitenciarul nr. 5 pentru patru persoane – două fiind polițiști de frontieră, iar pentru alte două persoane – arest la domiciliu.

Investigațiile continuă, în vederea stabilirii altor aspecte infracționale din dosarul penal.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media